PS Claudiu Lucian Pop, în mijlocul comunităţii din Blaj

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

PF Lucian nu a putut participa la eveniment din motive de sănătate

    Preasfinţia Sa Claudiu Lucian Pop, noul episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore a Blajului a celebrat, la sărbătoarea Naşterii Mântuitorului, Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Blaj. Sosit de la Roma după consacrarea episcopală din 8 decembrie, PS Claudiu s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Blaj, cu care a sărbătorit Crăciunul. La celebrarea Sfintei Liturghii, PS Claudiu a fost însoţit de un grup de preoţi concelebranţi. După prezentarea Pastoralei de Crăciun, s-a dat citire unui mesaj de bun venit adresat noului episcop de către PF Lucian, arhipiscopul major al Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică, care nu a putut participa la eveniment din motive de sănătate.
„În numele şi pentru slujirea Darului, care nu este altul decât Dumnezeiescul Prunc Isus, Biserica noastră Română Unită cu Roma a primit, după o prealabilă şi inspirată alegere a Sinodului episcopilor noştri şi după assensul Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea, un nou episcop, cel mai tânăr episcop catolic din lume, pe Preasfinţia Sa Claudiu Lucian Pop, darul Crăciunului anului 2011. În numele Domnului primim cu bucurie şi dragoste acest dar. Preasfinţia Voastră, din motive de sănătate nu pot să fiu prezent la această primă celebrare a Dumnezeieştii Liturghii în demnitatea de episcop a Preasfinţiei Voastre, dar am găsit de bine să-i încredinţez vicarului nostru acest onorat oficiu, de a da citire mesajului meu cu această frumoasă ocazie”, se arată în mesajul adresat de PF Lucian.
Cu aceeaşi ocazie, s-a prezentat decretul de numire a PS Claudiu Lucian Pop în noua funcţie de episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore a Blajului. (R.G.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419