Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Protocol de colaborare semnat de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane și Asociaţia Salvaţi Copiii România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Protocol de colaborare semnat de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane și Asociaţia Salvaţi Copiii România

În data de 11 mai 2021, la sediul ANITP, a avut loc evenimentul de semnare a protocolului de colaborare între Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi Asociaţia Salvaţi Copiii – România.

La activitate au participat: domnul comisar şef de poliţie Maximilian NICOLAE, directorul ANITP, doamna Gabriela ALEXANDRESCU, preşedintele executiv al Asociaţiei Salvaţi Copiii – România, domnul comisar şef de poliţie Marius Daniel BURCEA, şeful serviciului Cooperare Interinstituţională şi Proiecte Naţionale de Prevenire din cadrul ANITP, precum şi doamna Anca STAMIN, coordonatorul Programului Copii cu Părinţi Plecaţi la Muncă în Străinătate, implementat de Asociaţia Salvaţi Copiii – România.

Protocolul vizează cooperarea în domeniul prevenirii traficului de persoane şi a traficului de minori şi îşi propune derularea unor activităţi comune adresate copiilor, parinţilor şi profesorilor, la nivel local, regional şi naţional, în vederea informării şi conştientizării cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului.

În egală măsură, parteneriatul urmăreşte desfăşurarea unor acţiuni informativ-preventive care să abordeze pericolele la care pot fi expuşi copiii prin intermediul internetului şi al reţelelor de socializare.

Semnarea acestui protocol de colaborare se circumscrie strategiei ANITP de consolidare a parteneriatului cu societatea civilă în vederea eficientizării demersurilor de prevenire a traficului de persoane.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Asociaţia Salvaţi Copiii – România, în calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, dezvoltă programe educaţionale, de protecţie socială şi de promovare a drepturilor copiilor, asumându-şi misiunea de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora.

Informaţii suplimentare:
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: [email protected]

Facebook: Salvati Copiii Romania
Website: salvaticopiii.ro, E-mail: [email protected]
Telefon: +40 21 316 61 76 / +40 744 360 915, Fax: +40 21 312 44 86.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea