Rămâi conectat

Curier Județean

Protestul Societăţii Cultural-Patriotice „Avram Iancu”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Prin toată activitatea noastră ca societate cultural-patriotică, am militat pentru respectarea şi apărarea legilor României, pentru apărarea suveranităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale, pentru apărarea şi promovarea drepturilor şi proprietăţilor fundamentale ale omului în lumina şi spiritul legislaţiei europene, în vigoare. Ne străduim de aproape 20 de ani să cultivăm şi să răspândim în rândul românilor, ca societate a moţilor şi a simpatizanţilor acestora, ideologia promovată de înaintaşii noştri al căror model l-a constituit personalitatea ilustrului Avram Iancu. Cu mijloacele modeste ale societăţii noastre naţionale am fost şi vom fi mereu alături de toţi cei care au puterea să decidă îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor.
Acesta era şi ultimul dor al Crăişorului Iancu „de a-şi vedea naţiunea sa fericită”, căci vorbele şoptite de Horea şi Iancu noi le auzim şi azi peste Detunatele Apusenilor, călătorind în timp, din generaţie în generaţie, vorbe clare, aspre, singuratice, în slava lor.
În 15 martie 2011, am aflat cu stupoare de la televizor că „Avram Iancu a fost spânzurat” la Miercurea Ciuc, în piaţa publică.
Nimeni nu va putea şterge memoria Crăişorului Avram Iancu, iubit de moţi şi respectat de toţi românii, ba chiar şi de unii unguri care au citit în el dorul de dreptate şi libertate pentru toate popoarele asuprite. Societatea Cultural Patriotică „Avram Iancu” din România, cu sediul în Cluj Napoca, având filiale în mările oraşe ale ţării şi în majoritatea localităţilor din Munţii Apuseni, protestează cu vehemenţă împotriva acţiunilor criminale ale extremiştilor maghiari din Transilvania care au avut loc în ziua de 15 martie 2011, când individul Csibi Barna, unul dintre liderii grupării extremiste „Garda Secuiască” şi funcţionar public în cadrul Direcţiei de Finanţe Publice Harghita, a organizat un spectacol în care o păpuşă din paie, cu chipul lui Avram Iancu, a fost, „judecată” şi „condamnată la moarte”, prin „spânzurare”, de către un „tribunal”, sub acuzaţiile de crimă şi genocid împotriva umanităţii. (Click Aici pentru detalii şi sursa): http://www.antena3.ro/romania/papusa-ce-il-reprezinta-pe-avram-iancu-spanzurata-la-miercurea-ciuc-120663.html
Prin acest act reprobabil, de o mişelie nemaipomenită, iredentismul maghiar a atins punctul culminant al acţiunilor sale duşmănoase la adresa românilor, pe care le promovează cu asiduitate din 1990 şi până în prezent. După ce le-au ridicat statui, în Ardeal, unor criminali de război unguri (vezi cazul Wass Albert), după ce au reamplasat la Arad Monumentul celor 13 Generali vinovaţi de genocide contra românilor la 1848-1849, după ce au depus coroane de doliu cu ocazia Zilei Naţionale a României, au ajuns să pună în spânzurătoare pe eroul nostru naţional, un Sfânt al neamului românesc, Avram Iancu. Aceste acţiuni provocatoare şi vădit duşmănoase la adresa noastră, a românilor, în propria noastră ţară, trebuie să primească o replică pe măsură. Ne adresăm instituţiilor naţionale de specialitate ale României să se autosesizeze în legătură cu acest fapt amintit şi să facă demersurile necesare pentru pedepsirea severă a celor vinovaţi. Reamintim Preşedintelui României şi Primului Ministru al Guvernului Român că poporul român aşteaptă explicaţii directe de la Domniile lor, în legătură cu astfel de manifestări iredentiste maghiare.
Îi rugăm, pe aceştia, să ne dea o explicaţie şi în legătură cu intonarea imnului statului ungar înaintea imnului României cu ocazia Congresului UDMR ce a avut loc recent la Oradea.
Îi rugăm pe toţi românii cu dragoste de neam şi ţară să fie alături de noi şi în continuare, şi să ne întâlnim în gândul cel bun la Vidra şi Câmpeni, la Detunate ori pe Muntele Găina, la Abrud, Zlatna şi la Ţebea, peste tot unde moţii îşi dau întâlnire cu istoria.
Conducerea Societăţii Cultural Patriotice „AVRAM IANCU” din România
Preşedinte,
prof. Victor BERCEA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Sebeș: 900 de seniori au participat la evenimentul de socializare organizat de municipalitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sebeș: 900 de seniori au participat la evenimentul de socializare organizat de municipalitate

Pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, municipalitatea din Sebeș a organizat, în data de 27 septembrie 2023, un eveniment de socializare la care au participat nu mai puțin de 900 de seniori din Sebeș. Programul cultural-artistic pregătit de Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș a inclus o mică expoziție de tablouri cu care au fost întâmpinați sărbătoriții, recitaluri de muzică ușoară și folclor, toate reunite sub genericul: „O crizantemă pentru vârsta a treia”. Invitatul special al serii a fost cantautorul Cătălin Crișan, câștigătorul festivalului de la Mamaia din anul 1987, compozitor a peste 500 de piese muzicale recunoscute și apreciate de publicul din România. Au susținut, de asemenea, recitaluri: Alexandra Pamfilie și Alfred Dahinten (aranjament muzical Adrian Pamfilie), Alina Andrei și Maria Dan Păucean. Momentele de folclor au fost animate de ansamblul de dansuri populare „Dorul Munților” din Săsciori, coordonat de Vasile Petrișor.

„O crizantemă pentru vârsta a treia este evenimentul prin care ne-am sărbătorit seniorii și am încercat să le transmitem un mesaj cald, să îi asigurăm de prețuirea de care se bucură din partea comunității locale. Părinții și bunicii noștri sunt alături de noi atunci când ne îndreptăm sufletul spre dânșii în căutarea unui sfat sau a unui gând bun. Sunt oamenii care au muncit pentru a construi ceea ce noi avem astăzi, cei care au sacrificat multe, în special în vremea regimului comunist, pentru a construi orașul în care noi trăim, pentru a ne trimite la școli unde să ne formăm ca profesioniști pentru o viață mai bună. Atât de multă bucurie le oferim, prin aceste întâlniri de socializare, seniorilor noștri, care știu să aprecieze acele câteva ore și să le facă plăcute alături de prieteni, de cunoscuți! Sunt o sursă de energie și de voie bună! Dar sunt și foarte buni sfătuitori în soluții pentru problemele orașului. Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice se sărbătorește de 32 de ani, pe întreaga planetă, în prima zi a lunii octombrie, tocmai pentru a conștientiza rolul și importanța seniorilor în comunitate, dar și nevoia lor de a beneficia de o viață activă, de a rămâne utili societății. La mulți ani, cu sănătate, tuturor seniorilor!” a transmis Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vă reamintim că Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie, din 1991. Această dată a fost stabilită în 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluției nr. 45/106. La nivel internațional, se dorește creșterea nivelului de conștientizare și de empatie cu privire la calitatea vieții persoanelor de vârsta a treia.

Evenimentul de la Sebeș a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Direcția Generală de Asistență Socială Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș. Înscrierile s-au efectuat în baza unor anunțuri publice. La eveniment au participat bunicii găzduiți de Căminul pentru Persoane Vârstnice Sebeș, au fost invitate și cele 63 de cupluri din Sebeș care au fost premiate în acest an pentru aniversarea a 50 de ani de căsătorie, seniorii care activează în centrele de zi ale serviciilor sociale locale, membrii Asociației Pensionarilor din Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

PERICOLE pe drumurile Alba! Trei șoferi beți la volan, prinși de polițiștii din județ: Ce alcoolemie avea cel mai băut dintre aceștia

Ziarul Unirea

Publicat

în

PERICOLE pe drumurile Alba! Trei șoferi beți la volan, prinși de polițiștii din județ: Ce alcoolemie avea cel mai băut dintre aceștia

La data de 29 septembrie 2023, în jurul orei 18.30, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 68 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Nicolae Iorga din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 30 septembrie 2023, în jurul orei 01.00, polițiștii din Alba Iulia au intervenit pe strada Costache Negruzzi din municipiu, pentru soluționarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un tânăr de 24 de ani, din municipiul Turda, în timp ce conducea un autoturism, a efectuat o manevră de mers înapoi și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 30 septembrie 2023, în jurul orei 00,00, polițiștii rutieri din Sebeș au depistat un bărbat de 37 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Augustin Bena din Sebeș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Un tânăr din Alba, „CAMPION” la infracțiuni! A provocat un accident rutier beat la volan, într-o mașină fără autorizație de circulație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tânăr din Alba, „CAMPION” la infracțiuni! A provocat un accident rutier beat la volan, într-o mașină fără autorizație de circulație

La data de 30 septembrie 2023, în jurul orei 12.40, polițiștii din Zlatna au intervenit pe raza localității Pătrângeni de unde a fost semnalată producerea unui accident rutier, soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un tânăr de 21 de ani, din Zlatna, în timp ce conducea un autoturism, la intersecția cu DN 74, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat de 65 de ani, intrând în coliziune cu acesta.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de tânărul de 21 de ani avea autorizația provizorie de circulație expirată din data de 9 septembrie 2023.

În urma testării conducătorilor auto, cu aparatul etilotest, a rezultat că tânărul care a provocat accidentul era sub influența băuturilor alcoolice, valoarea rezultată fiind de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea, pe drumurile publice, a unui autoturism neînmatriculat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare