Rămâi conectat

Politică Administrație

Protestele sindicaliștilor Sanitas de vineri, suspendate. Urmează negocieri la Ministerul de Finanțe

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acțiunea de protest programată pentru vineri dimineața în fața Ministerului de Finanțe a fost suspendată de sindicaliștii de la Sanitas. Conform Agerpres în cursul acestei zile urmează să aibă loc negocieri cu reprezentanții Ministerului de Finanțe, în urma cărora vor decide dacă mai continuă protestele.  

Peste 100 de membri ai Federației SANITAS din România au pichetat în primele patru zile ale acestei săptămâni sediile Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din București și Ministerului Sănătății, cerând în principal creșterea cu 10% a veniturilor în sănătate și asistență socială, începând cu data de 1 iulie 2014.

„Am convocat deja ședința Biroului Executiv al federației noastre, în cadrul căreia vom prezenta rezultatele obținute după întâlnirile cu reprezentanții ministerelor sănătății, muncii, finanțelor publice dar și cu ministrul delegat pentru Dialog Social. Mâine (vineri — n.r.) vom avea o nouă rundă de negocieri cu reprezentanții Ministerului de Finanțe, în urma căreia vom decide suspendarea sau continuarea protestelor”, a declarat Marius Sepi, prim-vicepreședintele Federației SANITAS.

Printre revendicări se numără și publicarea în Monitorul Oficial al Contractului colectiv de muncă pe sectorul sănătate și activități sanitar-veterinare, dar și deblocarea de urgență a posturilor vacante în sănătate și asistență socială.

Acțiunile de pichetare au fost decise de Consiliul Național al Federației SANITAS pe data de 13 iunie, neonorarea revendicărilor sindicale putând duce la declanșarea acțiunilor de protest în toată țara.

Sursa: Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea