Rămâi conectat

Curier Județean

PROTEST reluat la Agenția pentru Protecția Mediului Alba. Angajații au întrerupt din nou activitatea, nemulțumiți că nu le-au fost majorate salariile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un nou protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Alba. Angajații APM au întrerupt  programul de lucru, joi, 27 aprilie 2017, între orele 11.00 – 13.00, alăturându-se protestelor colegilor din Agenția Națională și din celelalte agenții județene de mediu.

Salariații sunt nemultumiți de discriminările salariale față de alți funcționari publici.

”Având în vedere că în urma protestelor anterioare din data de 14, 16 și 21 martie 2017 Ministerului Mediului /Guvernul / Parlamentul nu au soluționat în mod favorabil solicitările noastre privind eliminarea inechitaților salariale, în sensul de a propune emiterea unor  acte normative care să ducă la eliminarea discriminării salariale dintre funcționarii publici, care fac parte din aceiași familie ocupațională – Administrație,  ne vedem obligați să tragem un nou semnal de alarmă, prin protest spontan, la nivel național.

Vedeți și FOTO-VIDEO: PROTEST spontan la APM Alba. Nemulțumiți de inechitățile salariale, angajații au întrerupt lucrul și au ieșit în fața sediului

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Alba solicită Ministerului Mediului luarea în regim de urgență a unor măsuri concrete care să conducă la alinierea salariilor la nivelul celor din aceeași familie ocupațională–ADMINISTRAȚIE/ instituție teritorială, respectând astfel conținutul Deciziei CCR nr.794/2016.

Precizăm că avem același nivel de pregătire, același program de lucru, iar importanța muncii noastre are același impact administrativ cu a celorlalte instituții publice și totuși, modul de salarizare, este diferit, fapt ce duce în mod evident la încalcarea gravă a principiilor Constituției României, privind  egalitatea în drepturi și tratament egal în fața legii.

Parlamentul României în motivarea de respingere a amendamentului, prin reprezentanții  din cadrul Comisiei pentru buget finanțe și bănci şi Comisiei pentru muncă şi protecţie socială recunosc importanța strategică a domeniului protecției mediului, discriminarea angajaților și nivelul cel mai mic de salarizare bugetar prin motivarea de la pct. 1. și în mod surprinzător nu adoptă măsuri concrete pentru intrarea în legalitate în conformitate cu decizia CCR și a actelor normative pe care se întemeiază aceasta.

Sindicatele din mediu și angajații agențiilor de mediu solicită decidenților politici adoptarea de măsuri urgente pentru eliminarea discriminărilor salariale față de alți funcționari publici, care au primit creșteri salariale substanțiale în ultimii ani.

În situația în care solicitările noastre nu vor fi soluționate ne vedem nevoiți să continuăm protestele urmând să demarăm procedura conflictului de muncă”, transmit salariații  APM Alba, într-un comunicat de presă. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea Campania „Moto Iepurașul” a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediţie și așa cum ne-au obișnuit, motocicliştii cugireni vor aduce bucurie de Paști în casele mai multor persoane defavorizate din Cugir, Vinerea și Săliștea. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea