Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: PROTEST spontan la APM Alba. Nemulțumiți de inechitățile salariale, angajații au întrerupt lucrul și au ieșit în fața sediului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un protest spontan s-a desfășurat marți, 14 martie, la Agenția pentru Protecția Mediului Alba. Angajații au întrerupt activitatea timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, manifestându-și nemulțumirea cauzată de adâncirea inechităților salariale din sistemul public.

Consilierul superior Carmen Mutu de la APM Alba a declarat, marți, pentru ziarulunirea.ro, că toți angajații instituției, peste 30, participă la protest.

Aceștia spun că salariile lor sunt cele stabilite în luna decembrie 2009 și se simt discriminați, în condițiile în care alți colegi bugetari primesc deja salarii majorate.

”În prezent, salariile angajaților APM Alba sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial. Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, administațiile finanțelor publice județene.

Și altor categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială.

Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene pentru protecție a mediului și ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului însumând mai puțin de 2000 de salariați în prezent.

Pe această temă ne-am adresat în nenumărate rânduri atât conducerii Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cât şi Ministerului Mediului, în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale.

Până la acest moment revendicarile noastre nu au fost soluționate în nici un fel, astfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice.

Dacă revendicarile noastre juste nu vor fi soluționate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat”, se arată într-un comunicat de presă al APM Alba.

Directorul APM Alba câștigă 3.193 de lei net, în condițiile în care are responsabilități foarte mari, au spus angajații APM Alba. Totodată, sunt angajați care câștigă doar 1.400 de lei, potrivit acestora.

[nggallery id=3576]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea