Rămâi conectat

Curier Județean

Protest la Penitenciarul Aiud: Care sunt nemulțumirile polițiștilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Protest la Penitenciarul Aiud: Care sunt nemulțumirile polițiștilor

Mai mulți angajați din cadrul Penitenciarului Aiud au organizat un protest, alături de alți colegi, la nivel național, care își arată nemulțumirile.

De asemenea, Polițiștii de penitenciare ies în stradă joi, 21.09.2023, ora 11:00, la București, în fața Ministerului Finanțelor și blochează timp de câteva ore activitatea tuturor penitenciarelor din România, fiind nemulțumiți că sunt furați, trădați de politicieni și amenințati cu pușcăria de șefii Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), dacă nu execută muncă suplimentară forțată.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că gaura din buget de aproximativ 43 de miliarde de lei a fost făcută de firmele de partid căpușe și de sinecurile politice, iar acum cetățenii, printre care se regăsesc și polițiștii de penitenciare, decontează cheltuirea haotică și ineficientă a banului public.

Ministrul finanțelor trebuie să justifice joi (21.09.2023) de ce unii fură, iar alții trebuie să plătească. Prim-ministrul Marcel CIOLACU este haiducul “pe invers” din Guvern, adică ia de la săraci și dă la bogați, deși specialiștii în economie i-au recomandat să nu împovăreze românii și firmele cu taxe și impozite suplimentare în plină criză economică.

Polițiștii de penitenciare atrag atenția că, după ce că sunt furați de guvernanți, mai nou, aceștia sunt obligați de către conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor să execute muncă suplimentară forțată și neplătită.

Deși Constituția și legislația muncii interzic munca forțată, directorul general al Poliției Penitenciare, Dan HALCHIN, a amenințat că sesizează organele penale împotriva polițiștilor de penitenciare care nu i se supun dispoziției scrise de a efectua muncă suplimentară forțată și neplătită. În fapt, directorul general urmărește instaurarea sclaviei moderne în rândul polițiștilor de penitenciare.

Decizia abuzivă și ilegală a șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor a grăbit declanșarea protestelor și blocarea activității pușcăriilor, întrucât polițiștii de penitenciare se simt indignați, revoltați și totodată uluiți cum șeful ANP este atât de hotărât să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Minivacanța de 1 Decembrie, plină de evenimente pentru salvatorii ISU Alba: Pompierii au intervenit la zeci de misiuni, incendii și accidente

Ziarul Unirea

Publicat

în

Minivacanța de 1 Decembrie, plină de evenimente pentru salvatorii ISU Alba: Pompierii au intervenit la zeci de misiuni, incendii și accidente În perioada 30.11 – 03.12.2023, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba au executat 118 misiuni, cele mai multe dintre ele fiind pentru acordarea primului ajutor medical calificat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare