Rămâi conectat

Actualitate

Protest al medicilor de familie și cadrelor medicale din Sindicatul Hipocrat şi Alianţa Medicilor, în faţa Ministerului Sănătăţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicii de familie și cadrele medicale din Sindicatul Hipocrat şi Alianţa Medicilor protestează, joi, în faţa Ministerului Sănătăţii. Mitingul este o măsură suplimentară luată de aceştia, care timp de o săptămână sunt în grevă japoneză. Medicii de familie, nemulţumiţi de bugetul alocat medicinei primare în acest an, dar și de modul în care funcţionează cardul de sănătate, vor să demonstreze paşnic.

greva japoneza„Practicarea profesiei noastre a ajuns un demers greoi, birocratic şi riscant, cu legi ambigue, softuri gratuite dar nefuncţionale, imputări abuzive si aberante, practic o cursă cu obstacole şi cu o finanţare la limita subzistenţei cabinetelor”, arată reprezentanţii medicilor de familie.

Aceştia susţin că prin proiectul de contract cadru aflat în dezbatere nu pot oferi lucruri elementare, respectiv investigaţii şi medicamente uzuale pacienţilor.

„Pacienţii noştri nu mai trebuie purtaţi pe drumuri şi trebuie să beneficieze de drepturile elementare necesare îngrijirii sănătăţii, drepturi pentru care toţi plătim.  În plus, sistemul penalizează mii de medici prin birocraţie şi obsesia controlului, în timp ce adevăraţii hoţi scapă nepedepsiţi”, au completat medicii de familie.

Tocmai aceste nemulţumiri i-au determinat să se alăture protestelor făcute de cadrele medicale membre în sindicatul Hipocrat şi cele din Camera Federativă a Medicilor.

Printre solicitările medicilor de familie se numără creştere procentului din FNUASS alocat medicinei de familie, recunoaşterea dreptului de negociere a organizaţiilor reprezentative ale medicilor de familie, retragerea de la publicare a Contractului cadru 2016-2017 şi prelungirea actualului contract până la elaborarea unuia nou convenabil pentru ambele părţi, gratuitate pentru serviciile medicale necesare personalului medical şi elaborarea unei legislaţii specifice împotriva agresivităţii asupra cadrelor medicale, aplicabilă şi în medicina familiei. (Z.U.)

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea