Rămâi conectat

Actualitate

Protecția Consumatorilor confirmă! Producători de zahăr, mălai, făină, orez și sare fură la gramaj

Publicat

în

Un control al ANPC vine să confirme încă odată că în România nimic nu este ceea ce pare. Cu drepturi de consumatori ai Uniunii Europene suntem furați sistematic cu tupeu, în stil românesc.

Inspectorii Autorității  Nationale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au verificat recent dacă agenţii economici respectă cantitatea inscripţionată pe eticheta produselor pe care le cumpărăm, la alimente de larg consum precum zahăr, mălai, făină, sare şi orez.

Ce au constatat? 10 %  din alimentele verificate nu respectau cantitatea netă declarată pe etichetă, consumatorii fiind practic înșelați. In cazul fainii de malai, in loc de o mie grame, cat era inscriptionat pe etichetă, in pungă existau doar intre 922 si 972 de grame, iar in cazul zahărului cantitatea gasită a fost de 971-978 de grame.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit ANPC, în urma analizării pachetelor cu alimente s-au constatat abateri în minus faţă de 1 kg înscris pe etichetă de până la 72 grame la zahăr, 60 g făină, 36 g orez, 80 g mălai, 48 g sare.

Controlul a vizat  produsele alimentare amintite, de larg consum, comercializate in hiper/supermarketuri, depozite en-gros și lanturi de magazine. Alte nereguli depistate de inspectori s-au referit la calitatea ambalajelor: pungi deteriorate, neetanşe, care permiteau scurgeri de conţinut.

“Au fost controlati 474 operatori economici din reteaua comerciala, dintre care la un numar de 153 (32%) au fost constatate deficiente (neinscrierea in abaterea negativa pentru cantitatile nete, neconformitatea ambalajelor, etichetarea incorecta);
A fost verificata o cantitate de aproximativ 1.140 tone de produse (684 tone zahar, 162 tone faina, 132 tone orez, 134 tone malai, 28 tone sare), din care circa 102,6 tone (9%)  nu respectau cantitatea neta declarata :

Masuri dispuse:

– oprirea definitiva de la comercializare a cca. 62 tone de produse (53,5 tone zahar, 3,5 tone faina, 0,5 tone orez, 4 tone malai, 0,5 tone sare iodata) in valoare de 230.000 lei;
– oprirea temporara de la comercializare a unei cantitati de cca. 40,6 tone de produse (29 tone zahar; 3 tone faină; 0,1 tone orez; 7,5 tone malai, 1 tona sare iodata), in valoare de 147.000 lei, pana la remedierea neconformitatilor constatate;
– aplicarea a 158 sanctiuni contraventionale dintre care 111 amenzi contraventionale  in valoare de 540.000 lei si 47 avertismente pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor”, se arată într-un comunicat de presă al ANFP.

Bogdan Cristian Nica, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor:” Atrag atentia tuturor consumatorilor care observa diferente de cantitate pentru produsele uzuale – zahar, malai, faina, orez, sare – sa ne sesizeze prin structurile noastre teritoriale. Vreau sa intaresc faptul ca cei care comercializeaza astfel de produse care nu respecta legislatia in vigoare si care afecteaza buzunarul consumatorilor vor fi aspru pedespsiti. Rezultatele controlului national au aratat abateri de pana la 80g fata de 1 kg, iar ANPC a dat amenzi in valoare de aproximativ 540.000 lei ”.

sursa foto stirileprotv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Pensiile de stat și salariu minim vor crește substanțial în Rusia de la 1 iunie 2022. Anunțul președintelui  Vladimir Putin

Publicat

în

Pensiile de stat și salariu minim vor crește substanțial în Rusia de la 1 iunie 2022. Anunțul președintelui  Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că pensiile de stat și salariul minim vor crește substanțial, cu 10%, de la 1 iunie. Potrivit agenției TASS, Putin a făcut anunțul la o ședință a Consiliului de Stat.

„Am discutat problema cu guvernul de mai multă vreme, au fost unele diferențe în interiorul guvernului și s-a găsit o soluție”, a declarat Putin, potrivit agenției TASS, preluată de CNN.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Propun să creștem pensiile de drept cu 10% de la 1 iunie”, a adăugat liderul de la Kremlin.

„Sarcina noastră principală este să asigurăm [o] creștere suplimentară a salariului minim, astfel încât nivelul veniturilor cetățenilor să depășească semnificativ nivelul cheltuielilor de subzistență”, a precizat Putin.

Pensiile au crescut cu 8,6% la începutul anului în Rusia, dar inflația a urcat abrupt în 5 luni. Putin a indicat că inflația este acum la 17,5%, însă va scădea la 15% până la finalul anului.

Totuși, el a respins orice legătură între nivelul inflației și conflictul din Ucraina.

„Anul în curs nu este unul ușor. De la început inflația cumulată a depășit 11%. Dar când spun că nu este unul ușor asta nu înseamnă deloc că toate dificultățile acestea sunt asociate cu operațiunea militară specială, pentru că în țările care nu desfășoară nicio operațiune, peste ocean, să spunem, în America de Nord, în Europa, inflația este comparabilă. Și dacă ne uităm la structura economiei lor – este chiar mai mult decât a noastră, iar în unele țări învecinate este de multe ori mai mare”, a declarat Putin.

sursa: stiri.tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Variola maimuţei la nivel mondial: Numărul de cazuri confirmate a ajuns la 219. Raport publicat de ECDC

Publicat

în

Variola maimuţei la nivel mondial: Numărul de cazuri confirmate a ajuns la 219. Raport publicat de ECDC

Numărul de cazuri confirmate de variola maimuţei la nivel mondial a ajuns miercuri la 219 în afara ţărilor în care boala este endemică, potrivit unui raport publicat de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), scrie AFP, citat de Agerpres.

În total, 19 ţări în care boala este neobişnuită, majoritatea în Europa, au raportat cel puţin un caz confirmat, indică ECDC într-o notă epidemiologică publicată miercuri seară.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Majoritatea cazurilor sunt bărbaţi tineri, identificându-se ca bărbaţi având relaţii sexuale cu bărbaţi. Nu au fost niciun deces”, a precizat agenţia europeană cu sediul la Stockholm.

În afara celor 11 ţări africane în care această boală rară este endemică, trei ţări concentrează în prezent majoritatea cazurilor confirmate: Marea Britanie, prima ţară în care au fost observate cazuri neobişnuite la începutul lui mai (71 de cazuri), Spania (51) şi Portugalia ( 37), potrivit ECDC.

Europa concentrează majoritatea cazurilor cu 191 de cazuri, dintre care 118 în ţările din UE. Canada (15), Statele Unite (9), Australia (2), Israel (1) şi Emiratele Arabe Unite (1) sunt cele şase ţări din afara Europei cu cazuri considerate confirmate.

Cazurile suspecte nu sunt luate în considerare în bilanţ.

Numărul total de cazuri identificate miercuri de ECDC a crescut de peste cinci ori de la primul său raport la 20 mai, când agenţia a anunţat 38 de cazuri.

Luni, în prima sa evaluare a riscurilor, ECDC a considerat, totuşi, că probabilitatea de contagiune în populaţie era în general „foarte scăzută”, dar că, pe de altă parte, este „ridicată” la persoanele cu mai mulţi parteneri sexuali.

În aceeaşi zi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat o situaţie „atipică”, dar a considerat că este posibilă „oprirea” acestei transmiteri a bolii între oameni.

Boala, o variantă mai puţin periculoasă a variolei eradicate de aproximativ patruzeci de ani, este endemică în 11 ţări din Africa de Vest şi din Africa Centrală.

Începe cu febră mare şi progresează rapid până la o erupţie cutanată, cu formarea de cruste.

Nu există tratamente sau vaccinuri specifice pentru variola maimuţelor, dar multiplicarea cazurilor poate fi stopată prin vaccinarea împotriva variolei, a mai explicat OMS.

sursa: hotnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Partidul Social Democrat prezintă joi bilanţul primelor şase luni de guvernare. Marcel Ciolacu: „Nu vrem să fardăm realitatea”

Publicat

în

Partidul Social Democrat prezintă joi bilanţul primelor şase luni de guvernare. Marcel Ciolacu: „Nu vrem să fardăm realitatea”

Partidul Social Democrat prezintă joi bilanţul primelor şase luni de guvernare. Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri că PSD le va prezenta românilor un bilanţ „cinstit şi realist” al acestei perioade.

„Mâine, PSD le va prezenta românilor un bilanţ cinstit şi realist al celor şase luni de guvernare. Nu vrem să fardăm realitatea. Ştim care sunt greutăţile oamenilor şi ce aşteptări au de la noi”, a scris Ciolacu pe Facebook, potrivit Agerpres.

Elit - Gustul Desăvârșit

El a adăugat că în bilanţul PSD „nu vor fi vorbe mari, ci adevăruri simple”.

„Este un moment în care nu facem promisiuni, ci aducem argumente. În care explicăm, din nou, de ce vrem să folosim toate resursele necesare pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie şi pentru a susţine dezvoltarea firmelor româneşti. Este un raport onest în faţa românilor, aşa cum cred că trebuie să facă orice guvernare serioasă şi responsabilă”, a mai scris preşedintele PSD.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare