Rămâi conectat

Sport

Propunerea campioanei Volei Alba Blaj a fost adoptată de FRV: modificări majore în voleiul feminin în campionatul viitor! Fără limită la numărul jucătoarelor străine, apar „turneul învingătoarelor” şi „turneul învinselor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj campioana 1Volei Alba Blaj, câştigătoarea ultimelor două titluri de campioană în România la volei feminin va participa în campionatul intern viitor după alte reguli decât cele ce au funcţionat până la finele sezonului 2015-2016.

În urma şedinţei de astăzi de la Federaţia Română de Volei s-au luat decizii importante în ceea ce priveşte desfăşurarea competiţiilor voleibalistice, propunerile venind dintre echipa din „Mica Romă”. Astfel se dă liber la „stranieri”, lucru care va duce implicit la reducerea financiară a contractelor voleibaliştilor din România (stagiunea încheiată s-a mers pe formatul şase străini şi şase români în lot). “Suntem într-o ţară europeană, în care nu-şi are rostul limitarea numpărului de jucătoare în funcţie de cetăţenie. România are un campionat puternic în care îşi vor găsi locul jucătoarele de valoare atât românce cât şi străine. La valori egale financiar, sunt convins că cluburile vor prefera jucătoarele din ţară. Această decizie va crea un echilibru între cererea şi oferta din campionatul României, pentru că nu va mai exista o supralicitaţie din partea primelor 4-5 cluburi, pentru cele 14-15 jucătoare române de valoare, acum piaţa fiind liberă”, a declarat preşedintele Sergiu Ştefănescu.

În plus, după încheierea sezonului regulat, nu se va mai purcede la sistemul eliminatoriu (1-4 sau 2-3), cu semifinale şi finală, mergându-se pe continuarea campionatului (la fel ca la fotbal, în acest sezon, cu „play-off” şi „play-out”), după principiul „fiecare cu fiecare”, dar fără a se înjumătăţi punctele. Astfel, în partea a doua a sezonului, primele şase clasate se vor bate pentru titlu şi prezenţa în competiţiile europene în „turneul învingătoarelor”, iar ultimele şase echipe din ierarhie se vor lupta pentru evitarea retrogradării în „turneul invinselor”.

Prin această decizie a modificării campionatului, toate echipele vor fi interesate să joace până la final, mai ales că sezoanele trecute parcă nici nu mai conta ce realizai în sezonul regulat. S-a echilibrat şi balanţa în privinţa jocurilor oficiale, ajungându-se ca fiecare echipă participantă în prima ligă să dispute câte 32 de meciuri”, a mai precizat Sergiu Ştefănescu.

În 8 octombrie 2016, Blajul va debuta acasă cu CSM Bucureşti, în viitoarea ediţie, iar în Cupa României campioana va juca cu învingătoarea dintre SCMU Craiova şi SCM Piteşti.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea