Rămâi conectat

Actualitate

Propunere legislativă: Concediile medicale, rețetele și biletele de trimitere să poată fi obținute și de la medicul specialist, nu doar de la medicul de familie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicii ar putea elibera adeverință pentru concediile medicale, rețetele compensate și biletele de trimitere chiar dacă nu au contract încheiat cu Casa de asigurări de sănătate a pacientului. Un proiect legislativ în acest sens a fost depus la Senat pentru dezbatere.

Inițiativa a peste 40 de parlamentari de la USR și UDMR prevede ca toate aceste servicii gratuite pentru cetățeni să poată fi ușurate de birocrația obținerii lor prin medicul de familie care are contract cu CNAS, deoarece sunt acte pe care oamenii ar trebui să le poată lua de la orice cabinet medical autorizat.

Pe lângă beneficiile cetățenilor, inițiatorii susțin că și medicii tineri, care nu sunt imediat acceptați în contractele cu CNAS, sau alți medici, care vor să își deschidă cabinet individual și care vor avea de lucru în țară și nu vor mai fi tentați să plece în străinătate să lucreze:

Medicul specalist tânăr, proaspăt confirmat prin Ordin ministerial și nu numai, dornic și capabil să deschidă și să doteze un cabinet medical de speciaitate, poate să presteze servicii ambulatorii cu finanțare “out-of-pocket”, dar nu se va confrunta cu lipsa posibilității de contractare a serviciilor și cu lipsa posibilității de a putea asigura pacienților dreptul lor cuvenit”, mai argumentează parlamentarii în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul legislativ va aștepta, în următoarele 30 de zile, avizul Consiliului Legislativ și al Guvernului, apoi va intra la primul vot, în Senat. Ca să fie adoptat, actul normativ va trebui să treacă și de plenul Camerei Deputaților, unde se va da votul final, indiferent de rezultatul celui din Senat.

sursa: legeastart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea