Rămâi conectat

Actualitate

Proiectul tronsonului de autostradă Sebeş-Orăştie şi cel al drumului rapid Sebeş-Turda s-ar putea desfăşura în paralel

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Autorităţile din Alba au primit din nou asigurări că lucrările la tronsonul de autostradă Orăştie – Sebeş vor începe până la sfârşitul acestui an. Prezentă la sfârşitul săptămânii trecute în Hunedoara la inaugurarea şantierului pentru trosonul Deva – Orăştie, Anca Boagiu, ministru al Transporturilor, s-a întâlnit şi cu o numeroasă delegaţie a PDL Alba care a mers în judeţul vecin special să vorbească cu Boagiu despre această chestiune. „Am primit asigurări de la doamna ministru că până la sfârşitul lunii aprilie vom cunoaşte numele câştigătorului la licitaţia pentru tronsonul Orăştie – Sebeş iar lucrările vor începe anul acesta”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel care a făcut parte din delegaţie. El spune că au mai primit o veste bună, şi anume că proiectul drumului rapid Sebeş – Turda rămâne fezabil şi are şanse să se desfăşoare în paralel cu cel al autostrăzii. Asta după ce precedentul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, coleg de partid cu Anca Boagiu, a trecut în stand-by toate proiectele de drumuri rapide din România. „Nu ştim exact când vor începe lucrările dar proiectul drumului rapid şi cel al autostrăzii ar putea merge în paralel”, a spus Ion Dumitrel potrivit căruia nu s-a renunţat niciodată la acest proiect, dovadă şi certificatul de urbanism solicitat Consiliului Judeţean Alba în acest sens. Din delegaţia care s-a întâlnit la sfârştiul săptămânii trecute cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu au mai făcut parte primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, prefectul Ştefan Bardan, senatorii PDL Alexandru Pereş şi Nicolae Dobra, deputatul PDL Corneliu Olar, deputatul independent Clement Negruţ dar şi primarul din Sebeş Mugurel Sârbu şi viceprimarul Adrian Bogdan. De rezolvarea problemei traficului greu din Sebeş depind multe procente ale democrat-liberalilor din Alba la alegerile de anul viitor, aceasta fiind una dintre principalele promisiuni pe care politicienii acestui partid le-au făcut alegătorilor în 2008.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

2-3 decembrie: COD GALBEN de vânt puternic în Alba și alte județe din țară. Rafale de peste 90…100 km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANM a emis o atenționare cod galben de vânt puternic valabilă în Alba și alte județe din țară, în intervalul 2 decembrie, ora 12.00 – 3 decembrie, ora 03.00.

Citește și: Cum va fi VREMEA în weekend: Un val de ploi și ninsori lovește România, duminică. Neobișnuit de cald sâmbătă

Vântul va avea intensificări în Banat și în Crișana, cu viteze în general de 55…65 km/h. În Carpații Occidentali și Meridionali, iar seara și noaptea și în Carpații Orientali vor fi rafale de 60…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…100 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, vor fi pe arii mai restrânse și în restul teritoriului, informează ANM.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare