Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Proiectul Registrul traficanţilor de droguri, depus săptămâna viitoare în Parlament. Alina Gorghiu: Datele nu sunt publice

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul Registrul traficanţilor de droguri, depus săptămâna viitoare în Parlament. Alina Gorghiu: Datele nu sunt publice

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat vineri, 22 septembrie, că proiectul de lege intitulat „Registrul traficanţilor de droguri” va funcționa pe modelul registrului agresorilor sexuali.

Gorghiu a spus că „Registrul traficanţilor de droguri” va fi depus curând în Parlament, cel mai probabil luni, 25 septembrie, de către grupurile parlamentare ale PNL și a precizat că scopul este unul preventiv.

„Datele din acest Registru nu sunt publice, însă ne vor folosi în combaterea recidivei. Traficanţii care vor fi înregistraţi în acest registru vor fi obligaţi să ofere singuri informaţii despre persoanele cu care intră în contact şi locurile în care merg”, a spus ministrul Justiţiei într-o conferință de presă la Pitești, potrivit news.ro.

Aceasta a precizat că în sistemul penitenciar se află 1.100 de persoane condamnate pe tematica droguri, mare parte din ei pe traficul de droguri. „Din păcate, 65% – 66% sunt recidivişti. De aceea se justifică această iniţiativă legislativă”, a mai punctat Alina Gorghiu.

Cel mai recent raport al Agenţiei Naţionale Antidrog, publicat în februarie, arată că 10,7% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani au consumat del puţin un tip de drog de-a lungul vieţii.

Consumul de canabis a crescut în principal în categoria de vârstă 15-34 ani, dar şi în rândul populaţiei şcolare, 1% dintre elevi debutează cu consumul de canabis la 13 ani sau mai devreme.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: ”Alte droguri consumate în România sunt cocaina, ecstasy, heroina, iar în cazul heroinei, o treime dintre consumatori au între 35-39 de ani și peste 80% dintre ei locuiesc în București.”

Potrivit ministrului Justiției, este necesară și o „Lege 2 Mai”, similară cu „Legea Anastasia”, care să prevadă ca traficanții de droguri să fie condamnați doar cu executare, nu cu suspendare. Legea Anastasia, promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 7 iulie, spune că șoferii care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor ori fără permis de conducere și fac accidente mortale ajung direct la închisoare


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea