Proiectul privind platforma temporară de depozitare a deșeurilor la Galda de Jos a primit AVIZ NEGATIV în comisia de specialitate

Proiectul privind platforma temporară de depozitare a deșeurilor la Galda de Jos a primit AVIZ NEGATIV în comisia de specialitate

„Telenovela” deșeurilor din județul Alba continuă. După ce firma de salubrizare Polaris M Holding a depus o solicitare, pentru autorizarea construcției platformei temporare de depozitare a deșeurilor la Galda de Jos, comisia de specialitate nu și-a dat acordul pentru acest proiect de hotărâre.

SC Polaris M Holding SRL a depus solicitarea la primăria Galda de Jos, potrivit Anexei nr.1 la Dispoziția nr.36 din data de 17 februarie 2020, urmând ca proiectul de hotărâre privind emiterea acordului favorabil, în calitate de administrator al drumului de acces, pentru autorizarea executării lucrării de construcții a firmei de salubrizare a platformei, să fie pe ordinea de zi a ședinței extraordinare ce va avea loc, mâine, 20 februarie.

ELIT

Însă, potrivit surselor noastre, 3 din cei 5 consilieri locali, din cadrul Comisiei pentru administrație publică, întruniți astăzi într-o ședință de lucru, nu și-au dat acordul pentru avizarea proiectului de hotărâre.

Potrivit documentului solicitat, suprafața platformei temporare de transbordare a deșeurilor menajere are o suprafață totală de 2689 metri pătrați.

Reamintim faptul că, platforma de la Bărăbanți nu va mai putea fi folosită de către firma Polaris M Holding după jumătatea lunii martie, deoarece avizul de funcționare dat de Garda de Mediu va expira.

De asemenea, hotărârea consiliului local de construcție a unei platforme în cartierul Partoș a fost revocată într-o ședință extraordinară.

Astfel proiectul de construire a Centrului de Management integrat al deseurilor (depozit de deșeuri, stație de sortare, stație de tratare mecanico-biologica), din Galda de Jos, în valoare totală de peste 86 de milioane de lei (fără TVA), rămâne nefinalizat.

Darius BUZGURE

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...