Rămâi conectat

Curier Județean

Proiectul „Două mâini pot salva o viață! Fii eroul meu!”: Încheierea protocolului de colabroare a Muncipiul Alba Iulia, ISJ Alba și Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia, pe masa consilierilor locali

Bogdan Ilea

Publicat

în

Proiectul „Două mâini pot salva o viață! Fii eroul meu!”: Încheierea protocolului de colabroare a Muncipiul Alba Iulia, ISJ Alba și Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia, pe masa consilierilor locali

Un buget de 70.000 de lei a fost alocat pentru proiectul „Două mâini pot sala o viață! Fii eroul meu”, care prevede programe educaționale de cunoștințe medicale, pentru 600 de elevi din județul Alba.

Conform documentației, tranferul de cunoștințe despre sănătate către generația aflată în formare în ciclul primar, gimnazial și liceal pune condiția accesării unor programe educaționale, nu doar teoretice ci și cu un puternic suport de simulare medicală și interacțiune practică informală, care să asigure implicarea activă și complianța de lungă durată a acestora la accesarea de cunoștințe medicale din surse informate și autorizate. Formarea acestor reflexe de informare reprezintă o necesitate pentru comunitate, care trebuie să găsească suportul adecvat la profesioniștii din sănătate, furnizori prin natura activității proprii de programe educaționale.

Citește și: Comuna Pianu se alătură proiectului „Fapte Bune” inițiat de Crucea Roșie Română filiala Alba. Ce vor putea cetățenii să recicleze

Obiectivul general al proiectului este formarea unor atitudini și comportamente favorabile sănătății precum și reacția în situații de criză. Obiectivele specifice sunt:

Cunoașterea importanței spălării corecte a mâinilor și adoptarea regulilor igienico-sanitare corecte. Evaluarea riscurilor la care se supun salvatorii. Recunoașterea stărilor de inconștiență și stop cardiorespirator. Cunoașterea conduitelor de urmat prin aplicarea precoce a manevrelor salvatoare de viață.

Temeiul legal al proiectului îl constituie prevederile art. 14 din Ordinul comun nr. 2508/4493/2023 al miniștrilor sănătății și educației, cu modificările și completările ulterioare.

Proiectul se adresează unui grup țintă de 600 de elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal din Alba Iulia și se va implementa până la 31.12.2024.

Citește și: CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Pentru completarea resurselor necesare desfășurării optime a activităților din cadrul acestui proiect, propunem aprobarea unui protocol de colaborare între Municipiul Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia, după cum urmează:

– Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia asigură baza materială, formată din sălile de curs în care se va desfășura concursul final, sălile de demonstrație aflate în dotare, manechin Brayden, Blackbox, vestă pentru manevra Heimlich, resursa umană – cadrele didactice ale școlii;

– Inspectoratul Școlar Județean Alba asigură planificarea cursurilor de formare în unitățile de învățământ;

– Municipiul Alba Iulia asigură un buget în valoare de până la 70.000 lei pentru achiziționarea echipamentelor și obiectelor necesare, publicitatea proiectului, susținerea cursurilor și a concursului final pentru participanții la proiect.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un nou tur de scrutin, în Duminica Rusaliilor, la Poşaga

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un nou tur de scrutin, în Duminica Rusaliilor, la Poşaga În două comune din România, dintre care una din Alba, va fi organizat un nou tur de scrutin pentru alegerea primarului, după ce, duminică, 9 iunie, a fost balotaj. Alegerile se vor repeta în ziua de Rusalii, în 23 iunie, a decis, miercuri, Biroul Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea