Proiectul de lege privind insolvența persoanelor fizice, adoptat de Camera Deputaților

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Proiectul de lege privind insolvența persoanelor fizice a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaților, cu 309 voturi ”pentru”.

„Proiectul de lege oferă un ajutor real românilor de bună-credință sufocați de datorii. Eu mi-aș fi dorit ca întreaga procedură să fie sub controlul instanței, dar, având în vedere comentariile CSM care au spus că este posibilă o îngreunare a instanțelor și în consecință termene foarte lungi, am decis ca în fața dumneavoastră astăzi să vin cu această propunere legislativă care cuprinde două tipuri de proceduri: una administrativă, în fața unei comisii de insolvență, prin care se dă o reeșalonare a datoriilor în baza unui plan de rambursare pe un termen de 5 ani și numai procedura de lichidare se află în fața instanțelor de judecată”, a spus la dezbatere inițiatoarea proiectului, deputata PSD Ana Birchall.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ea a adăugat că printre principalele avantaje ale acestui proiect se numără faptul că în momentul deschiderii procedurii de insolvență se suspendă orice procedură de executare silită și nicio altă procedură de executare silită nu mai poate fi începută, se acordă preferință planului de rambursare, și nu lichidării bunurilor, se suspendă de drept acumularea dobânzilor, penalităților și majorărilor de întârziere după momentul inițierii procedurii de insolvență și debitorul poate propune un plan de rambursare a datoriilor care se întinde pe 5 ani cu posibilitatea prelungirii cu încă un an.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

La dezbateri, reprezentanții tuturor grupurilor parlamentare au afirmat că vor vota pentru acest proiect legislativ.

Sursa Agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Status-Quo 20 mai 2015 at 21:51

Imprumutat si imprumutator – toti niste iresponsabili. Ambii au nevoie de o lectie dura pentru a invata ce-i aia responsabilitate. Scapa cine poate.

Așa zis-a Burebista 20 mai 2015 at 22:00

Această lege era bună la începutul crizei când au fost marile mârlănii ale băncilor. Mulți nu au mai reușit să restituie împrumuturile luate din cauza majorărilor de dobânzi abuzive ale băncilor. Acum efectul e mult diminuat. Dar e bine și așa. Mai bine mai târziu decât niciodată.

Comentariile sunt oprite