Rămâi conectat

Actualitate

Proiectul de lege pentru acordarea de MĂȘTI GRATUITE a fost depus în Parlament: Textul INTEGRAL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 23 aprilie, a fost depus, în Parlament, de PSD și Pro România, un proiect de lege privind acordarea gratuită a 30 de măști de protecție pentru fiecare cetățean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 Mai 2020, pentru protecția în fața COVID-19.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, speră ca proiectul să fie adoptat, în procedură de urgenţă, de Parlament şi trimis la promulgare în trei săptămâni. Potrivit lui Ciolacu, costul acestor măşti trebuie acoperit de la bugetul statului.

„Din bugetul statului. Franţa, de exemplu, preconizează să folosească un miliard de măşti, la fel, în sistem gratuit. Astăzi am semnat şi eu proiectul la invitaţia domnului Victor Ponta. Am depus amândoi iniţiativa, alături de alţi colegi parlamentari şi lideri de grup. Este depusă la Senat, va intra în procedură de urgenţă. Sperăm să nu o atace şi pe asta PNL la CCR. Cred că în trei săptămâni legea va fi trimisă la promulgare. Repet, cu speranţa în suflet, că PNL nu va ataca şi această lege la CCR”, a afirmat, joi, Ciolacu, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă are o estimare a costului acestor măşti, Ciolacu a spus: „Depinde cât de gravă este situaţia în România. Nu ştim, pentru că nu testează nimeni. Presupun că niciun efort nu este prea mare pentru un Guvern să ia o astfel de măsură”.

Lege privind acordarea de măști pentru protecția cetățenilor români de virusul Covid-19

Art. I Prin prezenta lege se acordă gratuit un set de 30 măști de protecție pentru fiecare cetățean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 Mai 2020.

Art. II (1) În vederea asigurării protecție cetățenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătății prin UNIFARM S.A. dispune achiziționarea de măști de protecție, conform standardelor europene in vigoare, preponderent de la producători interni și din import.

(2) Fondurile pentru acordarea măștilor se asigură de la bugetul de stat și din fondurile proprii ale companiei Unifarm S.A.

Art. III (1) Distribuția măștilor se realizează de compania Unifarm S.A. prin Direcțiile de Sănătate publică județene și al Municipiului București către autoritățile publice locale.

(2) Autoritățile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetățean al setului de 30 măști de protecție în mod gratuit.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea