Ziarul Unirea

Proiectul de lege “Avram Iancu, Martir și Erou al națiunii Române” a trecut de Senat

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

avram iancuProiectul de lege inițiat de senatorul liberal de Alba Teodor Atanasiu, privind recunoașterea și declararea lui Avram Iancu, “Martir și Erou al națiunii Române”, a primit săptămâna trecută votul senatorilor.

Președintele PNL Alba a explicat că  deşi pentru a fi pus în aplicare, acest proiect nu impune alocarea de fonduri, reprezentanţii Comisiei de Cultură din Senat, a dat aviz nefavorabil proiectului, justificându-și decizia prin faptul că s-ar crea un precedent și vor veni apoi și alții cu tot felul de propuneri pentru a fi declarați eroi.

ELIT

Replica liberalului, după cele relatate chiar de dânsul, a fost: „Dacă sunt atâția parlamentari PSD care sunt eroi ai revoluției din 1989, care nu plătesc taxe și impozite statului român și au primit terenuri să-și construiască casă, și nu plătesc mijloacele de transport în comun, de ce ar fi Avram Iancu, care nu bagă mâna în buznarul contribuabililor, mai prejos decât acești parlamentari!?!”

Senatorii au votat împotriva avizului nefavorabil al comisiei și pentru adoptarea proiectului de lege. Decizia finală aparține însă Camerei Deputațiol, for decizional în această situație.

Vă reamintim faptul că și Legea „primei întăbulări gratuie a terenurilor agricole și forestiere”, printre a cărei inițiatori principali a fost Teodor Atanasiu, a trecut de votul Senatului însă ulterior a fost   respinsă definitiv în plenul Camerei Deputaților.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Consilierii județeni PSD Alba: Eșec la licitația CJ Alba privind transportul public de persoane. Soluția propusă de PSD

Conducerea Consiliului Județean Alba înregistrează un prim eșec la licitația privind transportul public de persoane prin curse regulate, după ce… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

Ghita 15 aprilie 2014 at 19:33

Salut aceasta initiativa, intrucat toata lumea stie ca Avram Iancu a luptat pentru Autonomia Transilvaniei! Desigur ca intre timp s-a schimbat situatia, s-a inlocuit „exploatarea Budapestei”, cu „jaful Bucurestiului”!

Adrian 15 aprilie 2014 at 20:02

Este o initiativa frumoasa a PNL-ului. Asa dovedesc liberalii ca sunt romani adevarati.

Carcotasul 16 aprilie 2014 at 12:56

Subscriu @Adriene, PeNaLi, sunt „patrihoti” adevarati!

Ghita 16 aprilie 2014 at 13:07

Daca Patrartl +Anticrist(Teoctist), la facut pe Stefan cel Mare , Sfant, un „familist convins”, cu vreo 50 de amante, totul ii posibil in Romania, chiar si Avram Iancu, „erou martir, al Romaniei”, cu toate ca nu il durea nici in fund de mitici!

Aci 16 aprilie 2014 at 17:45

Eu cred ca Gabriel Behlen (Bethlen Gabor) are merite mai mari decat Avram Iancu in istoria Transilvaniei .Acest lucru este recunoscut si de istorici romani si demonstreaza si acea perioada istorica ! Cu stima doresc tuturor cititorilor si redactiei ziarului Unirea un paste fericit!
Kellemes Husveti unnepeket kivanok !

Comentariile sunt oprite