Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiectul de lege “Avram Iancu, Martir și Erou al națiunii Române” a trecut de Senat

Bogdan Presecan

Publicat

în

avram iancuProiectul de lege inițiat de senatorul liberal de Alba Teodor Atanasiu, privind recunoașterea și declararea lui Avram Iancu, “Martir și Erou al națiunii Române”, a primit săptămâna trecută votul senatorilor.

Președintele PNL Alba a explicat că  deşi pentru a fi pus în aplicare, acest proiect nu impune alocarea de fonduri, reprezentanţii Comisiei de Cultură din Senat, a dat aviz nefavorabil proiectului, justificându-și decizia prin faptul că s-ar crea un precedent și vor veni apoi și alții cu tot felul de propuneri pentru a fi declarați eroi.

Replica liberalului, după cele relatate chiar de dânsul, a fost: „Dacă sunt atâția parlamentari PSD care sunt eroi ai revoluției din 1989, care nu plătesc taxe și impozite statului român și au primit terenuri să-și construiască casă, și nu plătesc mijloacele de transport în comun, de ce ar fi Avram Iancu, care nu bagă mâna în buznarul contribuabililor, mai prejos decât acești parlamentari!?!”

Senatorii au votat împotriva avizului nefavorabil al comisiei și pentru adoptarea proiectului de lege. Decizia finală aparține însă Camerei Deputațiol, for decizional în această situație.

Vă reamintim faptul că și Legea „primei întăbulări gratuie a terenurilor agricole și forestiere”, printre a cărei inițiatori principali a fost Teodor Atanasiu, a trecut de votul Senatului însă ulterior a fost   respinsă definitiv în plenul Camerei Deputaților.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea