Rămâi conectat

Sport

Proiectul CSU Alba Iulia – Industria Galda de Jos, blocat… din cauza sistemului competițional!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În condițiile în care consilierii locali din comuna Galda de Jos trebuie să hotărască până în 15 ianuarie 2021 dacă vor continua finanțarea echipei locale Industria, un colac de salvare pentru divizionara terță este o colaborare cu CS Universitatea Alba Iulia, club dornic să activeze în Liga a 3-a.

De curând, aleșii din Galda au aprobat suma de 150.000 de lei pentru achitarea restanțelor către jucători (două salarii), dar și alte cheltuieli legate de activitatea fotbalistică, în ideea de a încheia anului 2020 într-un mod pozitiv, însă viitorul este învăluit în ceață, fiind posibil chiar ca Industria să abandoneze activitatea competițională în al 7-lea campionat consecutiv petrecut la acest nivel.

Pe hârtie, după rezolvarea formalităților juridice, lucrurile nu ar fi complicate: găldenii vin cu baza sportivă, locul din Liga a 3-a și efectivul de jucători, iar studenții asigură partea financiară (nu mai au fotbaliști sub contract), plus banca tehnică a grupării. CS Universitatea Alba Iulia este un club relativ tânăr, apărut în vara anului 2018, dar cu intenții imediate de performanță, bazându-se pe un buget generos. Gruparea din Cetatea Marii Uniri a promovat în Liga a 4-a, a jucat finala Cupei României, faza județeană, pe “Cetate”, și viza accederea rapidă pe harta fotbalului autohton, iar în timp să devină o grupare importantă la nivelul județului. Deși favorită la promovare în ediția trecută, CSU Alba Iulia se situa pe poziția a doua în momentul întreruperii campionatului, în martie, din cauza pandemiei de coronavirus, la 5 “lungimi” de CS Ocna Mureș, ce a și participat la barajul de promovare, stagiunea fiind considerată un eșec.

*FRF vrea să reducă numărul de serii

Se știe că FRF a recurs la o variantă inedită în vară pentru cel de-al treilea eșalon competițional, 10 serii a câte 10 echipe, tocmai pentru a evita probleme legate de cheltuieli sporite cu organizarea de meciuri și deplasări mai lungi și îngreunarea bugetelor participantelor. În același timp, se prevedea ca din fiecare serie să retrogradeze ultimele două echipe și cel mai slab locul 8 dintre cele 10. În perspectivă, în funcție și de derularea evenimentelor pandemice, se dorește revenirea la formatul deja consacrat, cu 5 serii a câte 16 echipe, și tocmai acest aspect i-a făcut pe oficialii de la CSU Alba Iulia să dea un pas înapoi și să studieze mai atent posibilitatea implicării financiare în proiectul de la Galda de Jos, din această iarnă. Prin lumea fotbalul s-a vehiculat, la un moment dat zvonul că nu va retrograda nicio formație, după modelul campionatului precedent, înghețat din cauza COVID-19, dar se pare că lucrurile nu stau tocmai așa. Un aspect important este și acela dacă în primăvară se vor putea relua campionatele de fotbal amator la nivel național, mai precis Liga a 4-a, unde numai în două județe, Hunedoara și Brașov, s-a început sezonul 2020/2021.

Cum Industria Galda de Jos este în postura nedorită de “lanternă roșie”, cu doar 4 puncte și toate cele 5 jocuri de pe teren propriu pierdute în toamnă, este clar că șansele de evitare a retrogradării sunt minime. “Galben-albaștrii” mai au de disputat doar 8 etape, iar pe locul al 8-lea, posibil salvator, se situează CS Hunedoara – cu 10 puncte, devansată de Sticla Arieșul Turda – cu 11, Unirea Alba Iulia – 13 și Sănătatea Cluj – 14. Și tocmai aceste șanse reduse ale Galdei de a-și câștiga pe teren dreptul de a continua în eșalonul terț i-au făcut pe cei de la CSU Alba Iulia să devină circumspecți în privința implicării, deși intenția de a activa la Liga a 3-a este evidentă, în contextul în care nu se știe ce se va întâmpla cu Liga a 4-a!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara, calificare istorică în finala Cupei României | Revelion lângă furnale, cu Bradu și Lupu printre protagoniști!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corvinul Hunedoara a reușit un rezultat de senzație, calificându-se în finala Cupei României, după semifinala de pe „Michael Klein” cu FC Voluntari. S-a declanșat Revelionul lângă furnale, pe Stadionul „Michael Klein”, după succesul de povestit peste generații. Gazdele au deschis scorul prin Manolache (20), iar D. Florea (33) a egalat, rezultat cu care s-a intrat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea