Proiecte importante pentru Sebeș, susținute de primarul Dorin Nistor, în cadrul întâlnirii de lucru cu Ministrul Fondurilor Europene. În ce se vor investi banii

Paul Voicu - Primar 2020

La întâlnirea ministrului fondurilor europene, Marcel Ioan Boloș, cu reprezentanții administrațiilor locale din județul Alba, întâlnire de lucru care se derulează la sediul prefecturii, primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a susținut două proiecte importante pentru dezvoltarea orașului.

Acestea sunt reprezentate de realizarea terminalului intermodal, la Sebeș, un concept amplu despre care se vorbește tot mai mult și care a suscitat un real interes, benefic pentru dezvoltarea întregii zone, precum și necesitatea reabilitării și extinderii rețelelor de canalizare de pe raza unității administrativ-teritoriale a Municipiului Sebeș.

ELIT

„În cadrul discuției generale despre proiectele de infrastructură pentru dezvoltarea județului Alba, am semnalat problema sistemului de canalizare de la Sebeș subliniind necesitatea unei finanțări nerambursabile necesare pentru reabilitarea și extinderea acestor rețele. Am convenit ca, împreună cu operatorul Apa CTTA, să solicităm o finanțare pentru asistență tehnică, să pregătim și să depunem un proiect pentru o finanțare nerambursabilă în vederea realizării lucrărilor propriu-zise.

De asemenea, continuăm discuția referitoare la dezvoltarea proiectului pentru realizarea terminalului intermodal de la Sebeș, care va avea o capacitate de cca 2.750.000 tone/an și un ritm de creștere a gradului de utilizare de cca 4,5-5% anual.

Mihail David - 2020

Municipiul Sebeș va formula o cerere pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent proiectului, prin Program Operațional Infrastructură Mare (POIM), parcurgând apoi toți pașii concreți pentru ca acest amplu concept să prindă viață, la Sebeș.” a declarat primarul Dorin Nistor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...