Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Proiecte importante pentru Sebeș, susținute de primarul Dorin Nistor, în cadrul întâlnirii de lucru cu Ministrul Fondurilor Europene. În ce se vor investi banii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La întâlnirea ministrului fondurilor europene, Marcel Ioan Boloș, cu reprezentanții administrațiilor locale din județul Alba, întâlnire de lucru care se derulează la sediul prefecturii, primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a susținut două proiecte importante pentru dezvoltarea orașului.

Acestea sunt reprezentate de realizarea terminalului intermodal, la Sebeș, un concept amplu despre care se vorbește tot mai mult și care a suscitat un real interes, benefic pentru dezvoltarea întregii zone, precum și necesitatea reabilitării și extinderii rețelelor de canalizare de pe raza unității administrativ-teritoriale a Municipiului Sebeș.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„În cadrul discuției generale despre proiectele de infrastructură pentru dezvoltarea județului Alba, am semnalat problema sistemului de canalizare de la Sebeș subliniind necesitatea unei finanțări nerambursabile necesare pentru reabilitarea și extinderea acestor rețele. Am convenit ca, împreună cu operatorul Apa CTTA, să solicităm o finanțare pentru asistență tehnică, să pregătim și să depunem un proiect pentru o finanțare nerambursabilă în vederea realizării lucrărilor propriu-zise.

De asemenea, continuăm discuția referitoare la dezvoltarea proiectului pentru realizarea terminalului intermodal de la Sebeș, care va avea o capacitate de cca 2.750.000 tone/an și un ritm de creștere a gradului de utilizare de cca 4,5-5% anual.

Municipiul Sebeș va formula o cerere pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent proiectului, prin Program Operațional Infrastructură Mare (POIM), parcurgând apoi toți pașii concreți pentru ca acest amplu concept să prindă viață, la Sebeș.” a declarat primarul Dorin Nistor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea