Rămâi conectat

Curier Județean

Proiect Y.B.: Licitaţii pentru experienţe profesionale. Experimentează câteva zile din viaţa unui medic, avocat sau arhitect

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Internship03O echipă de trei tineri organizează joi un eveniment în cadrul căruia elevii liceelor din Alba Iulia pot licita în bani pentru câteva zile de practică în cadrul unor firme din Alba Iulia. Prin acest proiect, finanţat de Fundația Comunitară Alba prin programul YouthBank, tinerii doresc să ofere o perspectivă asupra viitorului, un ajutor în orientare profesională, un impuls spre autocunoaştere.

Miercuri, 28 mai cei trei tineri au susținut conferința de lansare a proiectului în sala multimedia a Colegiului National “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia în cadrul căreia s-a prezentat proiectul și experiențele care urmează să fie licitate în cadrul evenimentului care va avea loc în data de 29 mai.

Iniţiativa aparţine echipei “Interactienii” şi evenimentul va avea loc joi, 29 mai, de la ora 19.00 la Pensiunea Steaua Nordului. Proiectul se numeşte “Internships, licitează-ţi viitorul!” şi este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba, prin Programul YouthBank în anul 2014, fiind unul din cele 10 iniţiative desemnate câștigătoare în acest an. Acest proiect încurajează elevii din Alba Iulia să experimenteze câteva zile din viaţa unui medic, avocat, arhitect sau a unei persoane care profesează în alte domenii, într-un mod inedit, aceasta experienţă fiind licitată.

Cei trei membri ai echipei – Popoviciu Andrei, Todor Anamaria, Gligor Delia – s-au implicat activ în realizarea proiectului şi vă invita pe aceasta cale la evenimentul lor, în cadrul căruia tinerii pot afla în ce constă cu adevarat profesia la care viseaza. Proiectul a fost o provocare, cei trei tineri dedicandu-se pe deplin organizarii licitatiei, iar cu ajutorul “Rotary Club Alba Iulia”, în calitate de organizaţie gazdă, şi “Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis” au reusit să obţină experienţele licitate. Ca şi reprezentant al organizației gazdă o au pe doamna Cristina Voina care le-a fost alături la fiecare pas si a fost un mijloc de comunicare între tineri si cluburile Rotary.

De asemenea, echipa a beneficiat de activa colaborare a membrilor echipei YouthBank, la fel de implicați în inițiativele comunitare. Evenimentul în cadrul căruia se vor licita experiențele este public, fiind invitați să participe cadrele didactice, elevii, cât şi toţi tinerii interesaţi de licitaţie, biletul de intrare costând 5 lei. În cadrul evenimentului Cosmin Buzgure va susţine un mic concert pentru a destinde atmosfera in rândul tinerilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea