Rămâi conectat

Politică Administrație

PROIECT: Primăria va angaja 30 de persoane pentru întreținerea și paza Cetății Alba Carolina

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia din data de 22 mai se află un proiect de hotărâre ce prevede înființarea unei unități speciale, formată din 30 de persoane – funcționari publici  și contractuali ce vor avea ca atribuții întreţinerea și paza obiectivului turistic creat prin implementarea proiectului „Reabilitare Centru Istoric Traseul Estic, Traseul Sudic, Traseul Nordic. Fortificaţia de tip Vauban – Alba Iulia. Căi de Acces, Iluminat şi Mobilier Urban Specific”.

Este vorba despre un coordonator, 14 paznici și 15 persoane care se vor ocupa de întreținere, ce vor fi selectate pe baza competențelor profesionale de specialitate.

În raportul de specialitate ce însoțește proiectul de hotărâre se arată că se impune o astfel de măsură în urma adreselor întocmite de instituțiile abilitate cu menținerea ordinii în municipiu, care au arătat că în ultimii doi ani, în respectivul perimetru au avut loc zeci de incidente.

Astfel potrivit IJJ Alba, în perioada 2011-2013, jandarmii au aplicat în zona Cetăţii Alba Carolina un număr de 13 sancţiuni contravenţionale şi au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru două infracţiuni. În aceeași perioadă Serviciului Poliţiei Locale a Primăriei Municipiului Alba Iulia a raportat 13 cazuri de vandalizare, distrugere, furt sau tulburarea ordinii şi liniştii publice în zonă, iar IPJ Alba a menționat într-un raport un total de 61 de fapte sesizate, printre care infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni contra persoanei sau alte evenimente.

Reprezentanții administrației locale mai precizează că înființarea unei Unități de sustenabilitate a proiectului de reabilitare a Cetății Alba Carolina este una dintre cerințele contractului de finanțare prin care Municipiul Alba Iulia s-a angajat să asigure susținerea investiției în perioada de implementare și postimplementare.

Noua structură va funcționa după un regulament supus spre aprobare consilierilor locali iar personalul ce va fi angajat va fi plătit din bugetul municipiului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea