Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Proiect pilot de 150.000 de euro pentru elevii cu note mici la BAC din Ocna Mureș, Cugir, Blaj și Aiud

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba a câștigat recent finanțare de la Comisia Europeană pentru Proiectul „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în județul Alba”.

Implementarea proiectului se va desfășura pe o perioadă de 12 luni și va începe în data de 1 octombrie 2013. Peste 150.000 de euro vor fi cheltuiți în această perioadă pentru creșterea gradului de integrare socio-profesională a 80 de tineri din județul Alba din patru școli-pilot, prin implementarea unui program de acompaniament-suport și pregătire practică, în cadrul unui parteneriat public-privat constituit între actori locali cu atribuții în implementarea politicilor de ocupare și de tineret.

Valoarea totală a acestuia este de 156.970 de euro, echivalentul a 709.367 lei, din care 7.850 de euro contribuția CJ Alba și 149.120,59 de euro contribuția Comisiei Europene.

În cadrul proiectului se va realiza o rețea la nivel județean din care vor face parte reprezentanții instituțiilor publice și private din județ. Se vor realiza 4 Job Cluburi în care cei peste 80 de elevi (cu promovabilitate scăzută la bacalaureat și care provin din zone precum Ocna Mureș, Cugir, Blaj și Aiud) vor beneficia de servicii de consolidare și orientare profesională oferite de către profesori certificați. Echipa proiectului va realiza strategii de ucenicie și internship la cel puțin patru agenți economici din zonele vizate de proiect.

Proiectul pilot va testa funcționalitatea parteneriatului între instituții și organizații cu un rol activ pe piața locală și europeană a muncii, având ca obiectiv o cooperare cât mai strânsă între școli, servicii de ocupare/orientare în carieră, agenți economici, astfel încât tinerii să ia decizi bine fundamentate privind viitorul lor educațional și profesional. Rezultatele proiectului vor fi prezentate și analizate la nivel european, furnizând recomandări pentru stabilirea unor politici de ocupare și scheme de garantare pentru tineri, relevante pentru o mai bună integrare a acestora pe piața muncii.

Programul propus prin proiect va fi coordonat de Consiliul Județean Alba, prin direcțiile de specialitate și va fi implementat în parteneriat cu ISJ Alba, AJOFM, Patronatul Român, Asociația Acțiuni Sociale prin Metode Educative Active, Asociația Atitudini și Alternative București.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea