Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiect de introducere a internetului wireless gratuit în spațiile publice – Vezi care sunt primele 6 comune norocoase!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Ideea introducerii internetului wireless gratuit în spațiile publice (parcuri, piețe centrale) din localitățile rurale ale județului Alba, lansată de Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județan Alba, în urmă cu aproape patru luni s-a materializat într-un proiect de hotărâre, ce urmează să fie supus vineri, 13 decembrie, votului consilierilor județeni.

Astfel, în primă fază, șase comune din județul nostru, respectiv Berghin, Bucium, Noșlac, Rîmeț, Roșia Montană și Șpring, ar putea fi dotate cu puncte de acces liber la internet, dacă consiliul județean va aproba bugetul de 20.000 lei pentru implementarea acestui proiect. Locațiile și sursele de energie electrică necesară implementării proiectului vor fi asigurate de Consiliile Locale iar Consiliul Județean va achita contravaloarea abonamentelor.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotărâre, „pentru a facilita accesul la informațiile atât de necesare desfășurării activităților economico-sociale în comunele județului, se propune crearea de puncte în care locuitorii să poată utiliza gratuit internetul prin conexiuni wireless.Scopul proiectului este extinderea gradului de acces la serviciile de bandă largă și accesarea gratuită de către cât mai mulți utilizatori a informațiilor de care au nevoie, prin intermediul diverselor dispozitive dotate cu capacități wireless. Astfel se asigură procesul de tranziție la o societate informațională, modernă, bazată pe creșterea continuă a numărului de zone cu acces liber la internet.”

Statisticile arată că în România, accesul la internet al populației din mediul rural, este foarte redus în comparație cu celelate țări din Uniunea Europeană, în condițiile în care circa 50% din români locuiesc la țară.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea