Rămâi conectat

Actualitate

Proiect de Hotărâre: Parteneriat între CL Alba Iulia și Asociația Agora pentru ”Atelier Insert Decor”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Asociaţia Agora Alba Iulia solicită Consiliului Local încheierea unui parteneriat în vederea implementării proiectului „Serviciu de integrare socio profesională – Atelier Insert Decor”. În acest sens a fost întocmit un proiect de hotărâre ce va fi prezentat consilierilor locali în ședința ordinară din 29 ianuarie. Contribuţia solicitată din partea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia este de 2.000 de lei/lună, respectiv 24.000 lei/anual.

Serviciul va avea în componenţă un atelier de croitorie şi decoraţiuni în care să se formeze, prin stagii de practică pentru piaţa muncii, tineri şi adulţi beneficiari de servicii sociale aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi a Serviciului Public de Asistenţă Socială Alba Iulia. În cadrul atelierului vor avea loc activităţi de formare profesională precum şi activităţi de consiliere şi mediere pentru piaţa muncii, iar pe termen lung se vor lua măsuri pentru acreditarea serviciului ca furnizor de formare profesională în meserii corespunzătoare activităţilor desfăşurate în cadrul serviciului.

Perioada de implementare a proiectului este iulie 2012 – iulie 2013, acest proiect fiind parţial finanţat de către Serviciul de Cooperare al Ambasadei Franţei la Bucureşti. După această perioadă Asociaţia Agora se obligă să continue administrarea Atelierului Insert Decor pe o perioadă de cel puţin 4 ani.

Alături de Asociaţia Agora şi Serviciul de Cooperare al Ambasadei Franţei la Bucureşti în acest proiect este asociat şi Consiliul Judeţean Alba, care pune la dispoziţie spaţiul şi utilităţile aferente, pentru o perioadă de 5 ani.

Deoarece proiectul are caracter inovativ şi este un proiect pilot de incluziune socială pentru persoane care au nevoie de sprijin profesional şi material pentru a se putea integra pe piaţa muncii şi totodată se înscrie în tendinţele actuale europene şi naţionale de dezvoltare de unităţi de economie socială, considerăm necesară şi oportună implementarea în parteneriat a proiectului propus”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea