Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiect CL: Încă 10,4 milioane de lei de la Bugetul local pentru susținerea transportului public din Alba Iulia, în 2015

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia, din data de 26 martie, se află un proiect de hotărâre prin care se propune aprobarea achitării unei sume de 10.400.000 de lei, reprezentând restul de plată solicitat de Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL), pentru funcționarea în bune condiții a transportului public pe anul 2015.

sedinta clAIDA-TL a transmis administrației locale, printr-o adresă înregistrată în luna ianuarie a.c., că necesarul de contribuții de la bugetul local pentru transportul public din municipiu este estimat la 14.400.000 de lei (din care 1.900.000 de lei reprezintă gratuitățile pentru unele categorii de persoane). În prima ședință din acest an, consilierii locali au aprobat alocarea unei prime tranșe, în valoare de 4.000.000 de lei, urmând ca în ședința de joi să stabilească dacă vor aloca și restul sumei.

Deși în ședința din luna ianuarie s-a cerut aprobarea, printr-o hotărâre CL, pentru întreaga sumă, a fost supusă la vot doar achitarea parțială deoarece, așa cum a declarat primarul Mircea Hava, se căutau modalități de reducere a cheltuielilor administrației pe acest segment.

Soluția găsită a fost modificarea unor trasee (reducerea numărului de curse în anumite intervale orare) și scumpirea prețurilor la bilete și abonamente. Aceste măsuri vor fi luate printr-o altă hotărâre de Consiliu Local, ce va fi supusă spre aprobare tot joi, 26 martie. (Vezi aici: Scumpirea biletelor și abonamentelor pe autobuzele STP din Alba Iulia va fi avizată joi, de consilierii locali).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea