Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiect: Cantina din incinta Colegiului Tehnic Alexandru Domșa din Alba Iulia va fi transformată în grădiniță

Publicat

în

Pe Ordinea de zi a ședinței CL Alba Iulia, din 22 mai, se află proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice – faza SF – Studiul de fezabilitate pentru obiectivul: ”Construire Grădinița cu program prelungit nr. 16, prin schimb de destinație și extindere clădire cantină din incinta Colegiului Tehnic Alexandru Domșa”.

Valoarea totală estimată a investiției este de 11.744.350,26 de lei iar durata de execuție este de 24 de luni. Finanţarea obiectivului se asigură conform prevederilor Programului Operaţional Regional 2014-2020, buget local şi alte surse constituite conform legislaţiei in vigoare.

”În prezent, în zona Ampoi există Grădiniţa nr.16 care funcţionează cu cinci grupe de copii la parterul clădirii Colegiului Alexandru Domşa (fostul internat) în condiţii improprii şi Grădiniţa cu program prelungit nr.14, care funcţionează cu două grupe de copii la parterul clădirii Creşă cartier Ampoi II, fără a avea capacitatea necesară de a prelua şi alte cereri. În urma unui studiu local, a Notei de fundamentare venită din partea directorului Grădiniţei cu program prelungit nr.16 s-a stabilit necesitatea construirii unei grădiniţe cu program prelungit în zona cartierului Ampoi, mai precis în incinta Colegiului Alexandru Domşa. Acest demers este susţinut şi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba”, precizează reprezentantul administrației locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin documentaţia tehnico-economică se propune schimbarea destinaţiei fostei cantine a Colegiului Tehnic Alexandru Domșa din municipiul Alba lulia şi extinderea acesteia pe orizontală şi verticală, astfel incât spaţiile obşinute să deservească în cele mai bune condiţii funcţiunea principală de grădiniţă cu program prelungit.

”Schimbarea de destinaţie va necesita desfiinţarea pereţilor de închidere şi a celor de compartimentare, utilizând doar structura construcţiei existente, ce se va extinde pe orizontală pe toate cele patru laturi şi pe verticală pe întreaga suprafaţa a acesteia. Totodată, se propune o extindere şi a subsolului pentru funcţiuni auxiliare cum ar fi spălătoria, uscătoria și călcătoria. Organizarea funcţională a spaţiilor prevede la nivelul parterului spaţiile anexe grădiniţei (sala polivalenta, bucătăria, administraţie, izolator), care au nevoie de o continuă legătură cu exteriorul, iar la nivelul etajului, 8 săli de grupă cu spațiile anexe aferente (vestiare, grupuri sanitare, depozitări de material didactic). Prin proiect se propune realizare anvelopei şi a compartimentărilor din materiale uşoare, dar care respectă normele în vigoare în ce priveşte fonoizolarea şi restul cerinţelor de calitate. De asemenea, construcţia este prevăzută cu instalaţii şi dotări specifice funcţiunii propuse şi va fi racordată la utilităţi urbane prin intermediul unor branşamente (apă, canalizare, energie electrică, gaze naturale).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Prima întâlnire a noii conduceri a OFL Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Noua președintă intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate

Publicat

în

În cursul săptămânii trecute a avut loc prima întâlnire a noii conduceri a Organizației Femeilor Liberale Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Alina Hărăguș, noul președinte al organizației, a avut plăcerea de a interacționa cu membrele OFL Alba într-un cadru deschis și prietenos, alegând astfel să promoveze interacțiunea, relaționarea și cunoașterea între noii și vechii membri ai organizației și, de asemenea, să susțină prin organizarea acestor întâlniri și antreprenorii locali.

Printre invitații participanți la eveniment s-au numărat domnul Ion Dumitrel (președinte PNL Alba), domnul Marius Hațegan (secretar general PNL Alba), domnul Nicolae Albu (vicepreședinte PNL Alba), domnul Alexandru Pereș și doamna Rodica Andronescu (președinte de onoare al organizației). Doamnele Cornelia Baba și Alina Breaz au fost desemnate secretar general, respectiv secretar general adjunct ale OFL Alba.

Au fost discutate propuneri de proiecte și acțiuni care urmează să fie implementate pe teritoriul întregului județ în domeniile antreprenorial, social, educațional și medical și s-a stabilit pentru perioada imediat următoare desemnarea de coordonatorii zonali care, în primă instanță, vor avea un rol semnificativ în strângerea datelor din teren. Sub noua conducere, Organizația Femeilor Liberale Alba își propune să vină în întâmpinarea nevoilor femeilor din județ prin prisma unor acțiuni și proiecte cu impact asupra dezvoltării personale și profesionale a celor cu care interacționează. Astfel, au fost gândite, structurate și propuse acțiuni de informare, promovare, sprijin și dezvoltare a antreprenoriatului feminin, organizarea unor campanii de informare și conștientizare a abuzului, organizarea unor workshop-uri și conferințe pentru creșterea calității vieții și a vieții de familie, etc.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alina Hărăguș menționează că își dorește ca organizația să reprezinte cu adevărat interesele comunității și să promoveze transparența, verticalitatea și sistemul meritocrat, promovând întotdeauna interesul public în detrimentul interesului individual. Noua președintă a Organizației Femeilor Liberale Alba intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate. Mai mult, încurajează activ adeziunea acelor membre valoroase ale comunității la OFL pentru ca, împreună, să transforme binele în normalitate.

Pentru termen lung, se dorește ca nucleul nou format în cadrul Organizației Femeilor Liberale Alba să vizeze rezolvarea problemelor reale cu care comunitatea se confruntă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

Publicat

în

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

În ultimele luni mai mulți cetățeni, în special din zona munților Apuseni, au semnalat o problemă cu care se confruntă. Urmare a publicării în Monitorul Oficial a ordinului ANRE 17/2022, printre documentele necesare a fi depuse odată cu cererea de aviz tehnic de racordare (ATR) s-a introdus ca document obligatoriu și extrasul de carte funciară.

Acest lucru a blocat practic majoritatea solicitărilor venite din zona munților Apuseni, dar și din alte zone ale județului Alba unde proprietarii terenurilor nu au reușit intăbularea acestora până în prezent.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a veni în sprijinul a mii de familii aflate în această situație m-am adresat ANRE unde am semnalat blocajul apărut, legislația fiind corectată prin ordinul ANRE 81/2022.

Ii indemn pe această cale pe toți cetățenii care s-au confruntat cu această problemă să se adreseze din nou operatorului de distribuție DEER în vederea soluționării favorabile a cererilor lor.

Deputat Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Publicat

în

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Suma alocată județului nostru pentru investiții este de 1.173.987.000 RON, din care 503.137.000 RON pentru apă-canal și 670.850.000 RON pentru infrastructura rutieră.

Din această sumă, CJ Alba va primi 137 milioane, pentru proiectele:

1. Reabilitare DJ 705 Zlatna – Almașu Mare – 31,1 mil. RON;
2. Modernizare și consolidare DJ 107 V Sânmiclăuș – Alecuș – 24,9 mil. RON;
3. Modernizare DJ 107 K Întregalde – Bârlești (Mogoș) – 24,9 mil. RON;
4. Modernizare DJ 106 K Vingard – Ohaba – 28,8 mil. lei;
5. Modernizare DJ 142 N Căpâlna de Jos – Sânmiclăuș – 3,8 mil. RON;
6. Modernizare DJ 704 A, DN 7 – Pianu de Jos – 15,3 mil. RON;
7. Pod peste DJ 107 la Colibi – 4,3 mil. RON;
8. Modernizare DJ 107 H Coșlariu Nou – DN 1 – 3,8 mil. RON.

Elit - Gustul Desăvârșit

Municipiului Alba Iulia îi revin 43 milioane RON:

1. Extindere rețea apă și canalizare zona Orizont – 6,947 mil. RON;
2. Extindere canalizare pluvială Micești – 3,837 mil. RON;
3. Extindere rețea de apă și canalizare zona Emil Racoviță – 13,9 mil. RON;
4. Modernizare străzi zona Arex – 18,2 mil. RON.

Toate UAT-urile din județ vor primi finanțare prin intermediul acestui program.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare