Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Proiect al Ministerului Economiei: Valoarea voucherelor de turism oferite ca alternativă la returnarea banilor va fi garantată 100% de stat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Economiei sugerează garantarea 100% a voucherelor oferite turiştilor ca alternativă la rambursare, aferente călătoriilor anulate în contextul pandemiei SARS-COV-2, susține instituția.

Ministerul are în vedere două scheme de ajutor de stat, sub formă de garanţii şi sub formă de granturi, destinate sprijinirii operatorilor economici din turism. Proiectul a fost prezentat în şedinţa de Guvern de joi.

Proiectul de act normativ prevede, astfel, garantarea de către stat în pondere de 100% a voucherelor oferite turiştilor de către agenţiile de turism şi structurile turistice, ca alternativă la rambursările în numerar aferente călătoriilor anulate, în cazul insolvenţei emitenţilor voucherelor.

În egală măsură, se doreşte acoperirea primelor de garantare datorate de beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru garantarea voucherelor oferite turiştilor, ca alternativă la rambursările pentru pachetele turistice şi serviciile unice de călătorie, anulate în contextul pandemiei.

Cele două scheme de ajutor de stat vor avea o durată limitată, până la 31 decembrie 2020. Prin urmare, vor fi garantate doar voucherele emise până la această dată, indiferent de durata lor de valabilitate.

Măsurile de sprijin propuse vor intra în vigoare doar după aprobarea Comisiei Europene.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea