Rămâi conectat

Actualitate

PROGRESUL înregistrat în lupta cu COVID-19 ar putea fi STOPAT de existența noilor tulpini: Firmele producătoare de vaccinuri caută soluții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Noile variante de coronavirus sunt extrem de contagioase, iar faptul că oamenii renunță la măsurile de protecție sanitară riscă să provoace un regres și să se piardă toate succesele recent înregistrate.

„Vă rog să mă ascultați foarte clar: la acest nivel de răspândire al cazurilor cu noile variante, vom pierde complet terenul câștigat cu greu”, a spus doctorul Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

După săptămâni în care numărul cazurilor a scăzut, noile infecții sunt din nou în creștere – cu aproximativ 2% mai mult în ultima săptămână, comparativ cu săptămâna precedentă, a anunțat, luni, Walensky luni.

„În mod similar, cea mai recentă medie de șapte zile a deceselor a crescut, de asemenea, cu peste 2%, până la aproape 2.000 de decese pe zi”, a spus Walensky.

„Vă rugăm să rămâneți puternici în convingerea voastră. Continuați să purtați masca și să respectați celelalte măsuri de prevenire a sănătății publice. În cele din urmă, vaccinarea este ceea ce ne va scoate din această pandemie. Pentru a ajunge acolo, trebuie să vaccinăm mult mai mulți oameni”, a adăugat Walensky.

Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a prezis că varianta extrem de contagioasă B.1.1.7 detectată pentru prima dată în Marea Britanie va deveni tulpina dominantă în SUA în luna martie.

Potrivit datelor furnizate de CDC, au fost raportate peste 2.460 de infecții care implică variante de tulpini COVID-19. Marea majoritate a acestor cazuri – cel puțin 2.400 – sunt de tulpina B.1.1.7 extrem de contagioasă.

Aceste cifre sunt probabil mult mai mici decât numărul real de persoane infectate cu noile variante de coronavirus. SUA a rămas în urmă multor state în ceea ce privește proporția de testare a cazurilor pentru noile tulpini de COVID-19, dar CDC a precizat că lucrează pentru a intensifica aceste controale.

Firmele producătoare de vaccinuri caută soluții împotriva noilor tulpini de COVID-19

Johnson & Johnson, Moderna și Pfizer-BioNTech încearcă să se asigure că vaccinurile lor au efect și asupra noilor variante de coronavirus.

Tulpina B.1.351 detectată pentru prima dată în Africa de Sud are cele mai „îngrijorătoare efecte asupra capacității vaccinurilor de a produce un răspuns imun”, a declarat dr. Heather Scobie, în cadrul ședinței de luni a Comitetului consultativ CDC pentru practicile de imunizare (ACIP).

Ea a mai spus că două doze de vaccin Covid-19 protejează oamenii mai bine decât o singură doză. „Cinci studii au arătat că amânarea celei de-a doua doze de vaccin ARNm poate lăsa unii oameni mai puțin protejați împotriva variantelor SARS-Cov-2”, a declarat Scobie.

Vaccinurile Moderna și Pfizer / BioNTech sunt vaccinuri ARNm. „Toate studiile au arătat o neutralizare mai mare a B.1.1.7 și B.1.351 după a doua doză de vaccin”, a spus ea. În câteva studii, persoanele care și-au revenit din Covid-19 și au primit o doză de vaccin au avut o protecție moderată împotriva B.1.351”, a mai precizat Scobie.

Johnson & Johnson lucrează la un rapel pentru a-și ajuta vaccinul COVID-19 să facă față noilor tulpini ale coronavirusului, a declarat luni CEO-ul Alex Gorsky.

„Deși suntem încurajați și suntem încrezători în vaccinul actual pe care îl avem, trebuie întotdeauna să vă pregătiți pentru viitor și sincer pentru necunoscut”, a spus Alex Gorsky.

Săptămâna trecută, Moderna a anunțat că a proiectat un ser de rapel pentru a ajuta la protejarea împotriva tulpinii B.1.351, ceea ce i-a îngrijorat pe oamenii de știință din cauză că virusul are o mutație care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor.

Acest ser ar servi ca un rapel pentru persoanele care au fost deja vaccinate și ca vaccin primar pentru persoanele care nu au avut coronavirus și nu au fost încă vaccinate.

De asemenea, Moderna testează o a treia doză mai mică de vaccin la participanții la studiu, pentru a vedea dacă aceasta ar proteja împotriva variantelor de COVID-19.

Pfizer și BioNTech au precizat săptămâna trecută că au început să testeze capacitatea unei a treia doze din vaccinul lor de a se opune noilor variante de coronavirus.

Luni, CEO-ul BioNTech, Ugur Sahin, a declarat că vor dura încă șase până la opt săptămâni pentru a obține date concludente care să arate cât de eficient este vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva variantei B.1.351.

Începe administrarea vaccinului Johnson& Johnson în SUA

Vestea bună în această săptămână: vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson va începe să fie administrat în SUA.

„Există un fel de nouă urgență”, a spus doctorul Eric Rubin, profesor la Harvard T.H. Școala de sănătate publică.

Aproximativ 3,9 milioane de doze de vaccin J&J vor fi distribuite către state, triburi, teritorii, farmacii și centre de sănătate comunitare, a declarat duminică seară un înalt oficial al administrației Biden.

„Aceste doze de J&J vor fi administrate încă de marți dimineață. Fiind un vaccin într-o singură doză, oamenii nu trebuie să revină pentru a se proteja cu un al doilea vaccin”, a spus Walensky.

”În plus, acest vaccin nu trebuie păstrat în congelator și poate fi depozitat în frigidere. Prin urmare, este ușor de transportat și depozitat și permite o disponibilitate extinsă în majoritatea setărilor comunității și a site-urilor mobile pe măsură ce alimentarea crește”, a mai spus Walensky.

Celelalte două vaccinuri distribuite, de la Pfizer-BioNTech și de la Moderna, au rate de eficacitate de aproximativ 95%, cu o protecție mai mare împotriva formelor severe de boală.

Vaccinul Johnson & Johnson a arătat rată de eficacitate de 72% împotriva bolilor ușoare până la severe / critice în rândul participanților la studiile din SUA. Este mai eficient împotriva formelor severe de boală, cu o protecție de aproximativ 85%.

Experții în sănătate spun că americanii nu ar trebui să fie descurajați de eficacitatea mai mică a vaccinului J & J.

Asta pentru că acest vaccin a fost testat mai târziu decât celelalte două vaccinuri, când infecțiile erau deja în creștere și noile variante de tulpini se răspândeau din ce în ce mai mult.

În plus, Vaccinul J&J a fost testat în Africa de Sud, când tulpina B.1.351 era deja dominantă, dar a oferit în continuare o protecție mare împotriva bolilor severe.

Imunitatea de turmă este încă departe în SUA

În timp ce știrile despre al treilea vaccin împotriva COVID-19 merită sărbătorite, SUA sunt încă departe de realizarea așa-numitei imunități de turmă.

Aproximativ 15,3% din populația SUA a primit cel puțin o doză din vaccinul Moderna sau Pfizer / BioNTech, potrivit datelor CDC disponibile luni.

De asemenea, circa 7,7% dintre americani au fost vaccinați cu ambele doze.

Vaccinurile vor fi testate și pentru copii

După ce vaccinul Johnson & Johnson s-a dovedit a fi sigur și eficient la adulți, compania va începe studii cu copii, a declarat doctorul Macaya Douoguih, șef de dezvoltare clinică și afaceri medicale cu brațul vaccinului J & J, Janssen.

„Vom efectua mai multe studii de imunogenitate și siguranță la copii de la 17 ani până la nou-născuți. Sperăm că studiul la adolescenți va începe săptămâna viitoare. De asemenea, anticipăm un studiu la femeile însărcinate în trimestrele II și III spre sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie”, a anunțat Douoguih.

Johnson & Johnson intenționează, de asemenea, să înceapă studiul la persoanele imunodeprimate în al treilea trimestru al acestui an, a mai anunțat Douoguih.

Autorizația de utilizare de urgență a FDA pentru vaccinul Johnson & Johnson este în prezent pentru utilizare la adulți cu vârsta peste 18 ani.

Vaccinul Pfizer / BioNTech a fost autorizat pentru persoanele cu vârsta peste 16 ani, iar vaccinul Moderna anti- COVID-19 a fost autorizat pentru persoanele cu vârsta de peste 18.

Atât Moderna, cât și Pfizer au început să înscrie copii pentru studiile cu vaccin anti-COVID-19.

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea