Rămâi conectat

Actualitate

Progresele pe șantierele autostrăzilor. Un punct procentual pentru Pizzarotti pe lotul 1 și 0,2 pentru Aktor pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Progresele pe șantierele autostrăzilor, în ianuarie: Un punct procentual pentru Pizzarotti pe lotul 1 și 0,2 pentru Aktor pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda

Ritmul de lucru pe majoritatea şantierelor de autostrăzi a încetinit odată cu venirea iernii precum şi în perioada sărbătorilor. Cel mai mare progres din ultima lună s-a înregistrat pe Autostrada Urbană, care deşi a fost deschisă traficului, încă nu este finalizată 100%.

Grecii de la Aktor au raportat în ultima lună un progres de două puncte procentuale pe Autostrada Urbană, ciotul de 3,3 kilometri de la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti. Stadiul fizic pe acest tronson, deschis traficului pe 14 decembrie, a ajuns în prezent la 98%.

Următorii trei constructori din top au raportat avansuri de câte un punct procentual fiecare. Astfel, Umbărescu a ajuns pe lotul 4 din Autostrada Lugoj – Deva la un grad de execuţie de 95% în ianuarie, în vreme ce spaniolii de la Comsa au avansat pe lotul 3 din aceeaşi autostradă până la un stadiu de 92,50%.

Şi italienii de la Impresa Pizzarotti au raportat la rândul lor un progres de un punct procentual, până la un nivel de 61% pe lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda.

Un avans mai mic, de respectiv 0,62 puncte procentuale, a fost raportat şi de către constructorul român Straco pe lotul său din Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş, până la un grad de execuţie de 19,14%.

Tot pe aceeaşi autostradă, italienii de la Astaldi au avansat cu 0,34 puncte procentuale pe lotul lor, până la stadiul de 58,15%.

În ultima lună, grecii de la Aktor au mai raportat un progres de 0,02 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda, până la 49,01%.

Rămâne de văzut dacă odată cu începerea sezonului de construcţii va fi mărit ritmul de lucru, astfel încât anul acesta să fie daţi în trafic 118 kilometri de autostradă, aşa cum speră oficialii de la Drumuri.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea