Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Progresele pe șantierele autostrăzilor în ianuarie 2020: Umbrărescu, Alpenside şi orădenii de la Trameco, pe primele locuri în clasamentul constructorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul 2020 a început  în forţă pentru constructorii români care au raportat progese neobişnuit de mari pentru o lună de iarnă. Pe primele locuri în clasamentul constructorilor de autostrăzi, după avansul pe şantiere din ianuarie, s-au plasat firmele lui Umbrărescu, Alpenside şi orădenii de la Trameco.

Primul loc în topul constructorilor de autostrăzi se situează Dorinel Umbrărescu, după progresul raportat în ianuarie 2020 pe Autostrada Moldovei (A7). Pe şantierul Centurii Bacău el a avansat cu 7 puncte procentuale, până la un grad de execuţie 45% în ianuarie, conform datelor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Moldovenii vor putea circula pe autostradă la ei acasă până la finele anului dacă Umbrărescu va păstra acest ritm de lucru. Amintim că Centura Bacău (31 de kilometri) cuprinde 16 kilometri la profil de autostradă, primii din Moldova.

Alpenside, un alt constructor român de autostrăzi, urmează după Spedition UMB în top. Firma care construieşte primii kilometri din Autostrada Comarnic – Braşov a raportat luna trecută un avans de 5,81 puncte procentuale. Lucrările pe lotul Râşnov – Cristian au ajuns astfel la un stadiu de 18,94%.

Umbrărescu a „rupt norma” şi pe alte şantiere unde mai execută lucrări. Firmele lui au raport progrese de 3,29, respectiv 3,59 puncte procentuale pe cele două loturi ale tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova – Piteşti (Autostrada Ford).

În clasament urmează orădenii de la Trameco, care au ajuns pe mini-lotul Biharia – Borş de la graniţa cu Ungaria la un grad de execuţie de 73%, după un avans de 3 puncte procentuale. Acest lot ar putea fi primul care va fi deschis circulaţiei în 2020, respectiv în vară, odată cu lotul vecin din Ungaria.

Mai departe, italienii de la Pizzarotti au ajuns pe lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda la un grad de execuţie de 83,15%, după un avans de 1,15 puncte procentuale. Progrese mai mici, de sub un punct procentual, au fost raportate de italienii de la Astaldi, la Podul de la Brăila, constructorul român Straco pe lotul Cheţani – Câmpia Turzii din A3 şi grecii de la Aktor, pe lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea