Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Programul Rabla: Premierul Ciolacu dorește introducerea unui nou criteriu pentru încurajarea producției auto interne

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul Rabla: Premierul Ciolacu dorește introducerea unui nou criteriu pentru încurajarea producției auto interne

Premierul Marcel Ciolacu anunță o mega schimbare în ceea ce privește Programul Rabla.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Premierul României, președintele PSD a declarat pentru DCNews că vrea modificarea Programului Rabla. Marcel Ciolacu vrea introducerea criteriului verde. Mai exact, dorește scăderea pragului pentru adresabilitate până într-o anumită sumă, valoare care încă nu a fost stabilită.

Scopul acestei modificări pe care o vrea Marcel Ciolacu este încurajarea producției auto interne, în contextul în care în România Dacia și Ford livrează mașini din gamele populare.

Ciolacu vrea modelul din Germania

„Vreau introducerea criteriului verde. Să luăm un exemplu: Am fonduri, să zicem așa ca idee, pentru Rabla, 10 lei. Dar am solicitări de 20 de lei.

În primul rând, la instituțiile de stat, voi pune criteriul verde. Eu, stat, nu pot să cumpăr decât prin licitație. Rabla este și la instituțiile publice. Băgăm criteriul verde și ce facem mai exact? Întâi vin Dacia și Ford la licitație. Au criteriul verde, au punctaj mai bun. Și în Germania este la fel”, a zis Marcel Ciolacu pentru DC News.

„Nu poți să dai voucher la o mașină de 200.000 euro”

„Cât despre persoanele fizice… să zicăm că am 7 lei, dar am solicitări de 15 lei. Voi pune ca la mașinile electrice, adică acolo este un prag până la 75.000 euro, îl voi mai scădea și voi face un preț mediu la celelalte mașini. Peste o valoare anume – vom vedea ce valoare – nu mai dai Rabla. Nu poți să dai voucher la o mașină de 200.000 euro. Nu poți primi voucher pentru o mașină atât de scumpă. În acest fel, triez și prioritizez solicitările la Rabla”, a mai spus premierul pentru DC News.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor Vinerea Mare, numită și Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ultima zi de post din Postul Mare, fiind ultima zi de vineri înaintea Paștelui. Este o zi de mare doliu pentru întreaga creştinătate, deoarece în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea