Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Programul Rabla Local va începe luni. Condițiile în care șoferii pot primi 3.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul Rabla Local se va lansa luni, 31 iulie, de la ora 10:00, potrivit ministrului Mediului, Mircea Fechet, care a precizat care sunt condițiile în care șoferii pot primi un voucher de 3.000 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Condițiile pentru acordare unui voucher de 3.000 de lei

În cadrul Programului Rabla Local românii își vor putea casa mașinile mai vechi de 15 ani și primi la schimb un voucher în valoare de 3.000 de lei, fără a fi nevoiți să cumpere o mașină nouă.

”Este acel program prin care fiecare român cu o mașină mai veche de 15 ani, fără a fi obligat să cumpere un autoturism nou să poată casa mașina respectivă și să primească un voucher de 3000 de lei.

Suma de 3.000 de lei este cu un efort de partajare între Ministerul Mediului și autoritatea publică locală – 2.400 lei Ministerul Mediului și 600 lei primăria”, a declarat ministrul Mediului Mircea Fechet.

Bugetul programului Rabla Local

Ministrul Mediului a precizat că programul Rabla Local are un buget de aproape un sfert de miliard de lei. Oficialul a mai spus că sunt înscrise 500 de primării în program.

”Vom scoate 100.000 de rable de pe străzile României folosind Rabla Local complementar programelor Rabla și Rabla Plus. Sunt 500 de primării înscrise în acest program.

Mă aștept să fie un succes cum au fost și alte programe ale AFM și românii să participe la acest program”, a mai declarat Mircea Fechet.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească mașinile pentru casare

Două dintre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească mașinile pentru casare în cadrul programului Rabla Local sunt următoarele: să fie înregistrate în evidențele fiscale ale UAT solicitant și să aibă o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației.

O altă condiție pentru casarea mașinilor în programul Rabla Local este aceea ca automobilele să aibă norma de poluare Euro 3 și/sau inferioară.

În plus, mașinile care pot fi casate în cadrul programului trebuie să conțină componentele esențiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea