Rămâi conectat

Actualitate

Programul „DiscoverEU”- S-a lansat platforma de înscrieri pentru abonamente gratuite de tren în Europa pentru tinerii de 18 ani. Care sunt criteriile

Ziarul Unirea

Publicat

în

S-a lansat platforma de înscrieri pentru Programul „DiscoverEU” , abonamente gratuite de tren în Europa pentru tinerii de 18 ani.

Comisia Europeană a lansat platforma online de înscrieri pentru Programul „DiscoverEU” prin care tinerii europeni în vârstă de 18 ani pot beneficia de un abonament gratuit de tren de până la 30 de zile valabil în cele 28 de state membre, finanțat de Uniunea Europeană (UE). Deputatul european Siegfried Mureșan care, în calitate de negociator-șef al Bugetului UE pentru 2018, a alocat în premieră o finanțare de 12 milioane de euro pentru acest program, explică ce trebuie să facă tinerii care vor să călătorească gratuit în Europa.

„Tinerii care vor să se înscrie pentru a beneficia de un abonament gratuit de tren de până la 30 de zile cu care să viziteze Europa pot deja accesa platforma online de înscrieri la adresa europa.eu/youth/discoverEU_ro. Înscrierile se vor face în perioada 12 – 26 iunie 2018, dar sfătuiesc tinerii doritori să intre de astăzi pe platformă, să se familiarizeze cu criteriile de selecţie şi să lucreze la dosarul de înscriere”, a declarat deputatul european Siegfried Mureşan.

„Criteriile sunt simple. În primul rând, fiecare posibil beneficiar trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 1 iulie 2018 şi să aibă naţionalitatea unuia dintre cele 28 de state membre ale UE. Aşadar, eligibili sunt tinerii cu cetăţenie UE născuţi între 2 iulie 1999 şi 1 iulie 2000 inclusiv. În al doilea rând, trebuie să prezentaţi un itinerariu de călătorie care poate să dureze, de la o zi, la 30 de zile. Călătoria trebuie să aibă loc în perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018 şi să cuprindă minimum o destinaţie din altă ţară decât ţara în care începeţi călătoria şi maximum 4 ţări în plus faţă de ţara din care porniţi.

Puteţi alege ca destinaţie oricare dintre cele 28 de state membre UE. De asemenea, puteţi să vă înscrieţi individual sau un grup de maximum 5 persoane.. În final, va trebui să răspundeţi la un chestionar cu 5 întrebări despre Anul european al patrimoniului cultural 2018 şi iniţiativele UE dedicate tinerilor. Călătoria se va face în mare parte cu trenul, dar, în cazuri excepţionale, pentru destinaţii în care nu puteţi ajunge cu trenul, se pot folosi şi alte mijloace de transport”, a mai spus eurodeputatul Siegfried Mureşan.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni ANM a emis luni prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 15 – 28 iulie 2024.  Potrivit meteorologilor, valul de căldură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea