Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni: Meteorologii anticipează variații în temperatură și precipitații

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni: Meteorologii anticipează variații în temperatură și precipitații

Meteorologii estimează că, până la sfârșitul lunii ianuarie, temperaturile vor depăși mediile normale pentru această perioadă. În primele două săptămâni ale lunii februarie, se prognozează valori termice apropiate de cele specifice acestui interval.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), prognoza pe patru săptămâni este realizată de ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Aceasta include estimări privind abaterile săptămânale ale temperaturii aerului și cantitățile de precipitații, comparate cu media perioadei 2004-2023. Fenomenele extreme de scurtă durată nu pot fi prognozate cu această metodă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În săptămâna 15 – 22 ianuarie, temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, cu posibile deficite ușoare în alte zone.

În săptămâna 22 – 29 ianuarie, temperaturile medii vor depăși mediile normale, iar cantitățile de precipitații vor varia, fiind ușor excedentare în anumite regiuni și ușor deficitare în altele.

Săptămâna 29 ianuarie – 5 februarie va aduce temperaturi apropiate de normă, cu posibile creșteri ușoare în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de normal în cea mai mare parte a țării.

În ultima săptămână a prognozei, 5 – 12 februarie, valorile termice vor fi în jurul celor specifice pentru acea perioadă, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normă în majoritatea regiunilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SÂMBĂTA MARE, ultima zi din Săptămâna Patimilor. Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii, înainte de Învierea Domnului

Alexandra Mates

Publicat

în

SÂMBĂTA MARE, ultima zi din Săptămâna Patimilor. Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii, înainte de Învierea Domnului Sâmbăta Mare este ziua dinaintea Paştelui şi ultima zi a Săptămânii Patimilor, în care creştinii ortodocşi prăznuiesc îngroparea trupească a Mântuitorului. În această zi credincioşii se roagă, îşi amintesc de patimile suferite de Hristos pentru mântuirea omenirii şi se pregătesc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea