Rămâi conectat

Actualitate

PROGNOZA METEO pentru sărbători: Cum va fi VREMEA de Crăciun și Revelion, în Transilvania și la munte

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor de iarnă, în toate regiunile țării. Potrivit meteorologilor, de Crăciun, în Transilvania va fi mai cald decât de obicei, iar vremea se va răci de Revelion. La munte, probabilitate pentru ninsori slabe va crește în primele zile după Crăciun și din nou, după 1 ianuarie.

În Transilvania, în perioada 21 – 28 decembrie, vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal pentru ultima decadă a acestei luni, respectiv o medie regională a maximelor de 3 – 7 grade şi a minimelor de până la zero grade, cu valori chiar şi mai ridicate în zilele de 23 şi 24 decembrie.

Pentru sfârşitul de an, dar şi în primele zile de ianuarie este estimată o răcire a vremii care va determina un regim termic mai apropiat de cel specific perioadei, fiind de aşteptat medii de la zero la 3 grade, ziua, şi între -7 şi -3 grade noaptea. Precipitaţii slabe cantitativ şi trecătoare vor fi posibile în perioada 26-27 decembrie, iar probabilitatea de apariţie a acestora va creşte din nou după 1 ianuarie.

La munte, în perioada 21-24 decembrie, valorile de temperatură vor fi mult mai ridicate decât cele normale în ultima decadă a lunii decembrie, respectiv maxime de 3 – 8 grade şi minime între -3 şi 0 grade, în medie.

O răcire a vremii se va produce între 25 şi 28 ianuarie, regimul termic menţinându-se totuşi peste cel obişnuit, urmând ca scăderea temperaturilor să continue atât la sfârşitul anului, cât şi în primele zile de ianuarie, când valorile vor deveni apropiate de mediile climatologic specifice, cu -3 până la zero grade, ziua, şi între -9 şi -3 grade noaptea, în medie. La începutul intervalului vor fi precipitaţii mixte în nordul Carpaţilor Orientali. Probabilitatea pentru ninsori slabe, temporare va creşte în zilele de 26 şi 27 decembrie şi în data de 29, apoi iar în primele zile ale noului an.

sursa: meteoromania


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea