Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Profesorii pot rămâne titulari până la 70 de ani: Ce condiții trebuie sa indeplinească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesorii pot rămâne titulari până la 70 de ani: Ce condiții trebuie sa indeplinească

De la anul școlar următor, profesorii au posibilitatea să rămână în funcția de titular până la vârsta de 70 de ani, conform unei metodologii de mobilitate recent publicate în Monitorul Oficial.

Această prevedere se aplică exclusiv profesorilor pentru care nu a fost emisă decizia de pensionare. În acest context, până la data de 29 ianuarie 2024, aceștia sunt invitați să depună o cerere la secretariatul unității școlare conform calendarului oficial.

Conform articolului 31, alineatul (5) al metodologiei, personalul didactic de predare titular din învățământul preuniversitar, căruia nu i s-a emis decizia de pensionare și care nu împlinește vârsta de 70 de ani până la data de 1 septembrie 2024, poate solicita menținerea în activitate ca titular în anul școlar 2024-2025. Această procedură se desfășoară în conformitate cu prevederile articolului 229, alineatul (11) din Legea nr. 198/2023, și trebuie să fie însoțită de o cerere depusă la secretariatul școlii.

Profesorii care doresc să beneficieze de această prevedere trebuie să îndeplinească mai multe condiții, conform articolului 31, alineatul (7). Printre aceste condiții se numără încadrarea în prevederile alineatului (5), asigurarea de posturi didactice/catedre complete și viabile pentru cel puțin un an școlar, precum și inexistența reducerii de activitate la catedrele pe care aceștia sunt titulari. Cererile vor fi analizate și aprobate în consiliile de administrație ale unităților de învățământ în funcție de criterii precum evoluția demografică la nivel local, planurile de școlarizare și dinamica resurselor umane.

Citește și: Reabilitarea termică a clădirii grădiniței din comuna Cenade: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Calendarul pentru procesul de menținere în activitate a profesorilor peste vârsta standard de pensionare este detaliat în articolul 4 al metodologiei. Acesta include etape precum depunerea și înregistrarea cererilor (3-29 ianuarie 2024), aprobarea cererilor la nivelul unităților de învățământ și transmiterea situației la inspectoratul școlar (31 ianuarie 2024), întocmirea listelor finale la nivelul inspectoratelor școlare și afișarea acestora (1-2 februarie 2024), înregistrarea și soluționarea contestațiilor (5-6 februarie 2024), și comunicarea finală a deciziilor (7 februarie 2024).

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea