Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Profesorii care refuză vaccinarea și nu au trecut prin boală vor fi testați anti-Covid la fiecare 72 de ore. Nu a fost stabilit cine suportă costurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Profesorii care refuză vaccinarea și nu au trecut prin boală vor fi testați anti-Covid la fiecare 72 de ore. Nu a fost stabilit cine suportă costurile

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat faptul că profesorii care nu sunt vaccinați sau care nu au trecut prin boală urmează a fi testați la fiecare 72 de ori împotriva COVID-19. Cei care refuză și testarea vor fi suspendați în perioada existenței unei incidențe care să depășească 6 cazuri la 1000 de locuitori în localitățile în care profesează.

„Este vorba despre acces nediscriminatoriu în școli până la pragul de 6 la mie. Peste prag, pentru acei profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, precum și pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală, va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore.

Dacă nici nu doresc să fie testați, testarea fiind asigurată de DSP, sigur că în această situație va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică acelor colegi. Până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie, să se odihnească puțin”, a declarat Cîmpeanu, într-o conferință de presă alături de ministrul Sănătății.

În privința suportării costurilor testelor, ministrul Sănătății a precizat: „Aici cred că va trebui să discutăm despre oportunitatea testării gratuite inclusiv a profesorilor care au avut posibilitatea de a se vaccina.”

„De acord, este greu de înțeles să aibă posibilitatea de a se vaccina și să nu dorească. Sigur, unde nu există recomandări medicale”, a adăugat și ministrul Educației.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea