Rămâi conectat

Actualitate

Profesorii au început recensământul elevilor pentru clasa pregătitoare

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna aprilie încep înscrierile pentru clasa pregătitoare, însă, până atunci şcolile trebuie să afle, în perioada următoare, câţi copii vor primi în toamnă. Unele unităţi de învăţământ şi-au trimis deja profesorii pe teren pentru a bate din poartă în poartă să afle numărul copiilor care vor intra în clasa pregătitoare.

Până la 31 martie, părinţii vor primi în grădiniţe chestionare prin care vor fi întrebaţi dacă cei mici se vor duce la clasa pregătitoare, la şcoală sau la grădiniţă. Copiii care au vârste de până la 6 ani se vor putea şi ei înscrie în clasa pregătitoare dacă vor trece de o evaluare, cei de 6 ani se vor duce la clasa pregătitoare, iar cei care au 7 ani împliniţi vor merge direct în clasa I.

Clasa pregătitoare rămâne în învăţământul obligatoriu de la şase ani şi poate fi organizată în şcoală sau în grădiniţă, decizia privind locul unde vor învăţa copiii fiind luată în funcţie de spaţii, după consultarea părinţilor.

Până la 31 martie va fi aprobată metodologia de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, aceasta urmând să fie mai flexibilă, astfel încât părinţii să aibă mai multe opţiuni.

Aşadar, părinţii vor putea opta pentru grădiniţă sau şcoala de cirscumscripţie, ministrul Educaţiei precizând că aceasta este o opţiune garantată. De asemenea, dacă părinţii vor opta pentru o altă unitate de învăţământ decât cea de circumscripie, solicitarea va putea fi rezolvată în funcţie de locurile disponibile şi pe baza unor criterii de departajare.

Înscrierile în clasa pregătitoare sunt stabilite pentru luna aprilie, potrivit acordului semnat de Ministerul Educaţiei cu federaţiile sindicale şi cu asociaţiile de părinţi din învăţământul preuniversitar.

Sursa: rtv

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea