Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Produse din ALBA pe rafturile unui mare lanț de magazine? Senatorul Călin Matieș: „S-a convenit ca aceștia să NU aibă taxe de raft”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Produse din ALBA pe rafturile unui mare lanț de magazine? Senatorul Călin Matieș: „S-a convenit ca aceștia să NU aibă taxe de raft”

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, spune că se fac demersuri pentru ca produsele românești ale micilor producători locali să se poată afla pe rafturile lanțului de magazine Profi.

Aceste produse vor avea adaosuri mici și nu vor avea taxă de raft. Informația vine după o întâlnire a acestuia cu directorul lanțului..

„Primii pași pentru ca micii producători locali să intre cu produsele lor în marile lanțuri de magazine PROFI!

Micul producător român trebuie respectat!

Locul produselor sale, de la legume sau fructe și până la alimente de origine animală, este pe rafturile marilor magazine de profil, nu pe o tarabă, în ger, ploaie sau caniculă.

Am avut o întâlnire constructivă cu directorul general al PROFI, Călin Costinaș, la care au participat specialiști în domeniul alimentar și agricol: vicepreședintele ANSVSA, Ioan Oleleu,secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Aurel Simion, respectiv reprezentanți ai micilor producători și mici producători locali din județele Cluj, Sibiu și Alba.

S-au discutat ,analizat condițiile si s-au gasit solutii în care micii producători locali, care au produse alimentare puține, dar de o calitate excelentă, să și le poate valorifica în cele 1.600 de magazine românești din toate județele țării.
Directorul PROFI a avut deschidere față de solicitările micilor producători!

S-a convenit ca aceștia să NU aibă taxe de raft, iar produsele lor vor fi puse la vânzare în zone distincte, cu adaosuri comerciale mici, astfel încât să fie și mai atractive.

Factorii decidenți și-au luat angajamentul că vor găsi cea mai bună modalitate pentru ca produsele micilor producători să poată ajunge în magazine. Nădăjduiesc că această întâlnire va fi într-un ceas bun și va reprezenta un MOMENT ISTORIC pentru micii producători!

Astfel, sperăm ca în curând să putem găsi în supermarketurile Profi produsele autohtone, dragi nouă, precum:
Virșlii de Sbucimelia
Caș de Loman
Roșii de Micești
Legume de la Leorinț
Vin de Ighiu
Mere de Doștat
ETC.

În calitate de senator al județului Alba, membru în comisia de agricultură și industrie alimentară, președinte al Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România sunt obligat să lupt pentru a reprezenta interesele legitime ale celor pe care îi reprezint! Județul Alba trebuie să fie pe primul loc în România!”, a scris senatorul Călin Matieș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea