Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Procurorul Oana Schmidt Hăineală – noul preşedinte al CSM

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorul Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă, vineri, cu majoritate de voturi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Aceasta a primit votul de la zece membri ai CSM în timp ce contracandidatul său, judecătorul Mircea Aron, a primit opt voturi.

Oana Schmidt Hăineală a fost, din ianuarie 2012, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar din ianuarie 2011 este membru ales în CSM, din partea parchetelor de pe lângă tribunale, pentru un mandat de şase ani.

Noul președinte al CSM a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi a urmat cursuri postuniversitare de drept penal şi criminologie la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, cursuri postuniversitare de management organizaţional la Universitatea din Bacău, cursuri de specializare pe tema „Studii privind securitatea naţională – Evaluarea informaţiilor” la Colegiul Galillee, Israel. A finalizat două masterate în „Ştiinţe militare şi informaţii”, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” şi în „Securitate şi apărare naţională” la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”. În anul 2011 a obţinut şi o diplomă de doctorand în Ştiinţe Militare şi Informaţii la Universitatea Naţională de Apărare Carol I”.

În perioada 15 iulie 2010 – 6 ianuarie 2011, Oana Schmidt Hăineală a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, cu grad de profesional de parchet de pe lângă curtea de apel, iar din februarie până în iulie 2010 a fost consilier al preşedintelui Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

În perioada mai 2009 – februarie 2010 a ocupat şi funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al viceprim-ministrului, ministrul Administraţiei şi Internelor şi a fost director al Direcţiei pentru Relaţia cu Ministerul Public şi de prevenire a criminalităţii şi a corupţiei din Ministerul Justiţiei.

Din august 2004 până în mai 2008, a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, anterior fiind procuror şef al Biroului de anchete speciale magistraţi şi poliţişti Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror în cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Potrivit CV-ului, toate calificativele profesionale primite au fost „foarte bine”.

Foto: rtv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea