Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Conslier local PSD din Mirăslau trimis în judecată de DNA Alba Iulia pentru frauda cu fonduri europene în agricultură

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conslier local PSD din Mirăslau trimis în judecată de DNA Alba Iulia pentru frauda cu fonduri europene în agricultură

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Albă Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte, sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată.

Inculpatul I.D. este consilier local în comuna Mirăslău, județul Alba și a fost ales la alegerile din anul 2020 pe lista PSD Alba.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul anilor 2017, 2018 şi 2020, în contextul efectuării unor controale de către inspectorii din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), inculpatul ar fi prezentat acestora mai multe documente false (autorizaţie de mediu şi un contract de comodat având ca obiect o platformă de gunoi) din care reieşea faptul că fermierul îndeplinea condiţiile de eligibilitate referitoare la protecţia mediului.

Acţionând în această manieră, inculpatul ar fi obţinut suma totală de 2.919.296 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, remise acestuia în contextul schemelor şi măsurilor de sprijin pentru fermieri, în România.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma menţionată mai sus.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că trimiterea în judecată este doar o fază a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumției de nevinovăție!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Lovitură de teatru: Fostul viceprimar, Paul Voicu, a trecut la PSD și candidează pentru Consiliul Local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lovitură de teatru: Fostul viceprimar, Paul Voicu, a trecut la PSD și candidează pentru Consiliul Local O adevărată lovitură de teatru a avut loc astăzi în politica locală, la depunerea listelor de candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Local Alba Iulia. Fostul viceprimar Paul Voicu, care a fost mulți ani mâna dreaptă a lui Mircea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea