Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Probleme la sistemul RO-ALERT, în mai multe locuri din țară. Punctul de vedere al autorităților și recomandări pentru cetățeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Testele desfășurate de DSU și IGSU pentru verificarea sistemului RO-ALERT au scos la iveală mai multe disfuncționalități, semnalate de cetățeni din diferite colțuri ale țării. Repezentanții autorităților centrale transmit că erorile vor fi corectate și roagă populația să nu apeleze serviciul 112 pentru a reclama problemele sistemului RO-ALERT.

În cursul acestei dimineți, în urma transmiterii mesajelor de avertizare RO-ALERT către populație, în mai multe zone din țară, au fost sesizate atât cazuri de primire multiplă a respectivului mesaj, cât și de modificare a textului transmis (separare cuvinte, introducerea literelor „ro” în corpul textului).

Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vă asigură că aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situații de urgență reală.

Perioada alocată testelor este până la data de 30 iulie, iar în cazul persistenței unor erori aceasta ar putea fi prelungită, urmând a comunica public intervalul alocat verificării Sistemului RO-ALERT.

Suntem conștienți de disconfortul creat și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă derularea acestor teste este obligatorie având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT!

Dezactivarea opțiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență reale.

Totodată, vă adresăm rugămintea de a nu apela numărul unic de urgență 112 pentru a semnala eventuale deficiențe ale Sistemului RO-ALERT.

Asigurăm cetățenii că toate aspectele sesizate vor fi analizate de specialiștii angrenați în tot acest proces, urmând ca disfuncționalitățile să fie remediate în timpul cel mai scurt posibil!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea