Principalele surse de infectare cu COVID-19. Statistica realizată de un medic, în urma discuțiilor cu pacienti

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, a precizat că cele mai importante surse de infectate cu COVID-19 sunt transportul în comun, petrecerile, in mod special ale adolescenților, și fabricile in cadrul cărora nu se respecta normele de protecție.

„În primul rând transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenților, care le transmit pe linie familială părinților și bunicilor. În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștilor, în special cei care lucrează în fabrici.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectați fiind vârstnicii. Aceste 3 mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a spus Oancea.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Am avut, cel puțin la noi în zonă, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, și aici autoritățile locale și-au făcut datoria. Cred că ignorarea acestor măsuri și iresponsabilitatea în special a adolescenților ne duc în punctul în care suntem. Cert este că în curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem”, a adăugat el.

Medicul spune că, după intrarea în vigoare a noilor restricții, în această noapte, speră ca în 2 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 să ajungă la un platou și apoi să înceapă să scadă.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419