Ziarul Unirea

Prin Federaţia Română de Powerlifting şi CS Zamolxis, judeţul Alba este pe locul al treilea în clasamentul ANST pe anul 2010

    La Bucureşti a apărut ediţia 2010 a Anuarului Sportului Românesc, realizat de Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret din cadrul MECTS, iar pentru al doilea an consecutiv, powerliftingul este la înălţime. Federaţia Română de Powerlifting (cu sediul la Alba Iulia) şi CS Zamolxis Alba Iulia izbutesc să urce judeţul Alba în clasamentul ANST, clasându-l pe locul 3 în ierarhia judeţelor. De asemenea, CS Zamolxis Alba Iulia reuşeşte din nou să ocupe ultima treaptă a podiumului în clasamentul celor 912 cluburi sportive. Pe primele două locuri se află Steaua şi Dinamo, iar CS Unirea Alba Iulia se clasează pe locul 36. Toate acestea au fost realizate în contextul în care „finanţarea a fost destul de precară, încropită în special cu sprijinul ANST şi prin aportul unor agenţi economici importanţi (RMGC, Kronospan) şi persoane fizice, dar totuşi şi cu sprijinul unor instituţii judeţene (de exemplu Prefectura Alba şi Consiliul Judeţean Alba)”, după cum a subliniat secretarul general al Federaţiei Române de Powerlifting, Ovidiu Pănăzan (foto).
Raportat la numărul de medalii cucerite la campionatele naţionale, ierarhia internă pe judeţe este următoarea: 1. Bucureşti, 2. Constanţa, 3. ALBA, 4. Argeş, 5. Bacău, 6. Cluj, 7. Maramureş, 8. Bihor, 9. Timiş, 10. Dolj. De subliniat şi clasarea Federaţiei Române de Powerlifting pe locul 8, între cele 59 de federaţii sportive naţionale, oficiale, după cum relevă clasamentul ce urmează: 1. Nataţie, 2. Atletism, 3. Karate Modern, 4. Arte Marţiale, 5. Modelism, 6. Haltere, 7. Judo, 8. POWERLIFTING, 9. Tir, 10. Canotaj. „După cum m-am aşteptat, din nou, pentru al doilea an consecutiv, se confirmă aportul exponenţial, covârşitor, determinant sau cum vreţi să-i zicem, al ramurii de sport Powerlifting, Federaţiei Române de Powerlifting şi CS Zamolxis Alba Iulia la clasarea judeţului Alba pe un loc pe care înainte de înfiinţarea la Alba Iulia a F.R. Powerlifting nici măcar nu se visa la noi în judeţ. Este vorba despre locul trei pe judeţe la nivel naţional dar şi mai important, CS Zamolxis ocupă din nou locul 3 din 912 cluburi sportive fiind devansat doar de Steaua şi Dinamo, fără ca în primele 30 de poziţii să mai regăsim alt club din judeţul Alba! Aceste performanţe au fost realizate şi anul precedent, adică 2009, dar «s-a omis», cu mici excepţii să se recunoască adevărul, uneori dureros, într-un fel sau altul”, a conchis Ovidiu Pănăzan.
Dan HENEGAR

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Ana-Maria 2 februarie 2012 at 21:17

Felicitari Federatiei Romane de Powerlifting si sportivilor care aduc prestigiu acestei tari!

Comentariile sunt oprite