Rămâi conectat

Actualitate

Primul oraș mare din România în care se introduce carantina de noapte. Se închid restaurantele, cafenelele și sălile de fitness

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rata de incidență la 14 zile în Timișoara a atins, luni, 7.15 la mia de locuitori, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș a decis restricții grele, între care carantina de noapte în weekend, interzicerea evenimentelor și închiderea restaurantelor, potrivit Mediafax.

Timișoara are rată de incidență, luni, de 7.15 la mie.

CJSU Timiș a decis restricțiile pentru incidența dintre 6 și 7.5 la mie.

Astfel, se închid restaurantele, cafenelele, sălile de fitness, bazinele de înot. Nu mai sunt permise evenimente în spațiu liber, nici în spațiu închis. Nu mai pot fi organizate nunți sau alte evenimente private. Evenimentele sportive sunt anulate.

Circulația în afara locuinței este interzisă în weekend pe timp de noapte pentru persoanele pentru care nu au trecut 10 zile de la vaccinare. Tot în weekend magazinele se închid la ora 18, iar de la această oră, până la 5 dimineața este permisă doar livrarea la domiciliu.

Masca devine obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor pentru persoanele care staţionează în acest perimetru și pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice, precum piețe, spații comerciale, spitale etc.

Deocamdată școlile din Timișoara rămân deschise pentru că vineri rata de infectare era de 5,68 la mia de locuitori, iar ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației prevede că școlile trec în online după depășirea pragului de 6 la mie raportat la ultima zi de vineri.

Decizia CJSU Timiș intră în vigoare de marți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime” Rusaliile sunt sărbătorite de creştinii ortodocşi în fiecare an. Pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinţilor Apostoli a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Acest detaliu temporal explică şi denumirea de „Cincizecime”. Această zi este cunoscută şi sub numele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea