Primul județ din România în care masca devine obligatorie, în spații închise dar și deschide, pentru toți locuitorii cu vârsta peste 5 ani

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Primul județ din România în care masca devine obligatorie, în spații închise dar și deschide, pentru toți locuitorii cu vârsta peste 5 ani

De miercuri, masca devine obligatorie în toate localitățile din județul Argeș, după ce autoritățile au raportat 100 de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi. Totodată, programul teraselor va fi resticționat, a anunțat prefectul de Argeș, Emanuel Soare, marți.

Fiecare persoană care are peste 5 ani va fi obligat să poarte mască, de miercuri, pe stradă și în locurile publice sau private unde sunt mai mult de două persoane, a anunțat, marți, prefectul Argeșului, Emanuel Soare, într-o conferință de presă, după ce a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de UIrgență. Măsura a fost luată după ce, în Argeș, au fost raportate, zilnic, în ultimele zile, circa 100 de cazuri noi de COVID-19.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Amenzile sunt cele prevăzute de legislația în vigoare, de la 500 de lei până la 2.500 de lei. Se vor aplica amenzile în cuantum maxim pentru că suntem conștienți că în acest moment trebuie să schimbăm modul în care insistăm asupra măsurilor care trebuie respectate și asupra modului în care înțelegem că trebuie să le adoptăm. Scopul nostru este ca din acest moment fiecare cetățean să respecte regulile, să poarte masca și să respecte distanța fizică. (…) Toate deciziile intră în vigoare din momentul acesta, cu excepția obligativității purtării măștii, care va intra în vigoare de mâine dimineață (miercuri – n.r.)”, a spus prefectul.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Întrebat pentru ce perioadă va fi în vigoare obligativitatea purtătorii măștii, prefectul Emanuel Soare a spus că nu există o perioadă stabilită, această măsură urmând să fie menținută până când va începe să scadă numărul cazurilor pozitive, să se ajungă la un număr de cazuri în care să se considere să amenințarea nu mai e atât de mare.

Și programul teraselor va fi restricționat, până la ora 22.00 în timpul săptămânii și 23.00 în weekend.

„Orice operator care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și închis pentru o perioadă de14 zile”.

Totodată, prefectul Emanuel Soare a precizat că în prezent, niciuna dintre localitățile județului Argeș nu îndeplinește criteriile pentru a intra în carantină.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419