Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primul DECES la Cugir, la un pacient cu COVID-19: 34 de cazuri confirmate și 19 vindecați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Situatia la data de 08.05.2020, la nivelul orașului Cugir: 34 cazuri confirmate,1 deces, 19 vindecati. În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, întrunit on-line în data de 8 mai a fost prezentată situația orașului Cugir în contextul pandemiei de coronavirus.

La nivelul localității au fost confirmate 34 de infectari cu virusul SARS-Cov 2. În dimineața aceasta a fost constatat primul caz de deces de coronavirus la nivelul Cugirului de la declanșarea pandemiei. Din totalul celor infectați, 19 s-au vindecat, persoanele încă bolnave fiind tratate, după cum urmează: 12 la spitalele de covid din județ și 2 la domiciliu , fiind asimptomatice.

Până în momentul de față, la nivelul Spitalului Orășenesc Cugir au fost recoltate 451 probe de la populație, personal medical și organe de ordine publică.

86 de persoane, care fac parte din 33 de familii se află în izolare la domiciliu. 284 de persoane (116 familii) au ieșit din izolare de la începutul Stării de Urgență și până în momentul de față).

Pentru a identifica vârstnicii din localitate care sunt singuri, bolnavi sau fără aparținători, SPAS Cugir a evaluat un număr de 3572 persoane vârstnice. Dintre acestea, 279 sunt în risc crescut, iar 857 sunt în risc mediu. Acest lucru înseamnă că 1136 de vârstnici au nevoie de sprijin pentru cumpărături și pentru ridicarea de rețete și tratament medical. Până în present, SPAS Cugir a onorat 163 de comenzi pentru cumpărarea de alimente și medicamente.

Prin Cantina Socială, au fost asigurate 102 porții de mâncare pentru 60 de familii cu problem. Au fost asigurate produsele de igienă pentru 40 de persoane aflate în izolare.

Reamintim că pentru a limita transmiterea COVID-19, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a instituit recomandarea obligativității persoanelor de a-și acoperi fața (nas, gură ) cu mască sanitară de protecție sau mască improvizată în mijloacele de transport public și în spațiile închise ale structurilor publice sau private în care se desfășoară activități sociale, comerciale, de prestări servicii sau relații cu publicul.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cugir atrăgând atenția că pericolul epidemilogic nu a trecut și că restricțiile trebuie respectate pentru a se limita numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor Două tulnicărese din Apuseni, Crinela Narița și Geanina Onețiu, au oferit sâmbătă, 20 aprilie, un moment artistic special, în cadrul unui eveniment din seria inițiativelor europarlamentarului Victor Negrescu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea