Rămâi conectat

Politică Administrație

Primarul Mircea Hava despre construcția Monumentului Marii Uniri, la Alba Iulia: ”Decizia, lipsită de patimă și ambiție sper, e la sculptor!”

Publicat

în

Construcția Monumentului Marii Uniri s-ar putea finaliza până la data de 1 Decembrie 2018, dacă negocierile dintre Ministerul Culturii și sculptorul Mihai Buculei se vor încheia favorabil, spune primarul municipiului, Mircea Hava. El își exprimă speranța că ”pe de o parte să conteze mai mult mândria decât răsplata, iar pe cealaltă România mai mult decât politica”:

”Mereu am fost de părere că o plimbare lămuritoare la fața locului va fi mai eficientă decât un munte de hârtii plimbate, cu anii, prin diverse birouri și comisii. Ministrul Culturii a fost oaspetele nostru. A venit, a văzut, sper că s-a convins si, cel mai mult, sper că ne va susține să facem ceea ce trebuie facut. Alba Iulia e astăzi zonă liberă de declarații, iar această întâlnire ar trebui să ne scoată pe toți din subsolul indeciziei. România s-a născut prin voință, iar pentru a celebra asta trebuie să adaugăm azi și chibzuință. Așteptăm rezultatul negocierilor dintre Ministerul Culturii și sculptorul Buculei. M-aștept ca pe de o parte să conteze mai mult mândria decât răsplata, iar pe cealaltă România mai mult decât politica.

Decizia, lipsită de patimă și ambiție sper, e la sculptor acum. Ministerul și Primăria vor finalizarea monumentului până la data de 1 decembrie. Primăria este pregătită cu documentația necesară realizarii lucrărilor din Parcul Unirii. Un constructor bun și cât mai puține piedici birocratice și contestații ar putea permite finalizarea lucrarilor la parc concomitent cu realizarea monumentului.

Electrica Furnizare Discount

Am mai discutat și legat de asigurarea finanțării pentru amenajarea Casei Momoriale Camil Velican, reparații, lucrări de igienizare, consolidare la monumente, statui, busturi reprezentative, dar și a spațiilor publice, accese, zone verzi aferente acestora. O altă chestiune propusă de noi e armonizarea agendei de evenimente culturale, științifice omagiale, ceremoniale dedicate Centenarului, intre minister si autoritatile locale.

Suplimentar:
• Posibilitatea introducerii la finanțare a proiectului Citadel Lightning;
• Cooptarea administrației locale din Alba Iulia și județ in comitetul de organizare al Anului Centenar Romania 100;
• Posibilitatea finanțării Palatului Principilor, corpurile ce nu dețin finanțare în prezent, printr-un program multianual al ministerului;
• Creșterea implicarii ministerului în susținerea oferetei culturale a municipiului”, a scris primarul Hava pe pagina sa de socializare.

Ministrul Culturii şi Identității Naționale, George Ivașcu a avut, săptămâna trecută, întâlniri de lucru la Alba Iulia cu primarul Mircea Hava, cu preşedintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, specialişti ai celor două autorități locale, cu primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, precum şi cu deputatul Florin Roman, pentru a evalua şi analiza acțiunile şi evenimentele în pregătire şi care sunt preconizate a se desfăşura cu ocazia Aniversării Centenarului, atât în Alba Iulia, cât şi pe teritoriul întregului județ.

Reprezentanții ministerului au precizat, atunci, că în perioada următoare se vor finaliza negocierilor purtate cu sculptorul Mihai Buculei, semnarea contractului şi demararea efectivă a lucrărilor.

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputat, Radu Marcel Tuhuț: Alba Iulia – milioane de euro pe vremea guvernării PSD și bătaie de joc de la Cîțu și PNL

Publicat

în

Comunicat de presă| Deputat, Radu Marcel Tuhuț: Alba Iulia – milioane de euro pe vremea guvernării PSD și bătaie de joc de la Cîțu și PNL

Guvernul PNL, condus de Florin Cîțu, a continuat până în ultima clipă bătaia de joc la adresa albaiulienilor și nu a alocat nici un leu municipiului din fondul de rezervă. Alba Iulia a rămas captivă între prostia, tupeul și mojicia PNL, care nu realizează că deciziile sale îi afectează direct pe albaiulieni și nu au legătură cu orgoliile și sancțiunile politice.

Indiferent de opțiunile electorale, Guvernul PSD a alocat bani pentru investiții în Alba Iulia. La ultima guvernare social-democrată au fost finanțate investiții importante în infrastructura rutieră, educație, sănătate și cultură, între care:

Electrica Furnizare Discount

• 5,7 milioane de euro pentru modernizarea străzilor Izvorului, Nicolae Labiș, Barbu Catargiu, Biruinței, Busuiocului, Dumbrăviței și Brândușei;
• 1,1 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea clădirii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian”, respectiv pentru modernizarea clădirii Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”;
• 4,2 milioane de euro pentru construcția viitoarei secții de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia;
• 3,1 milioane de euro pentru Sala Unirii și Podul Unirii, care face legătura între Monumentul Unirii (finanțat tot de Guvern cu peste 2 mil. euro) și Catedrala în care au fost Încoronați Regele Ferdinand și Regina Maria.

Personal, nu cred că Ion Dumitrel, președintele CJ Alba și liderul PNL la nivel județean, nu a știut despre aceste alocări bugetare discreționare, care vizau doar criteriul politic. Atitudinea liberalilor ”de frunte” din Alba Iulia este rușinoasă și plină de lașitate. O parte au intrat în ”silenzio stampa”, iar alții s-au umplut de ridicol spunând că împărțirea banilor, cu 0 lei pentru Alba Iulia, a fost, de fapt, corectă!

Președinte PSD Alba, deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| AUR se opune vaccinării forțate a personalului medical

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| AUR se opune vaccinării forțate a personalului medical

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă demersul legislativ inițiat de PNL și UDMR, care prevede că personalul medical din spitalele publice și private va fi obligat să prezinte dovada vaccinării sau a testării.

„Două partide care se pretind de dreapta împing medicii către vaccinarea obligatorie. În loc să respecte libertatea de alegere a fiecăruia, inclusiv cea a medicilor, PNL și UDMR au pornit prigoana. Pentru Cîțu și gașca sa de extremiști, medicii nu mai sunt acum eroii din linia întâi, ci ticăloșii care trebuie puși cu botul pe labe, pentru simplul motiv că refuză să se vaccineze. Aceasta este o gândire bolnavă, totalitară, pe care o condamnăm categoric. În plus, atragem atenția că se atentează la siguranța națională, pentru că mulți medici vor prefera să nu se vaccineze, să rămână fără slujbă și să se judece cu statul, și astfel vom rămâne fără medici și asistenți într-o perioadă de criză sanitară majoră”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

Electrica Furnizare Discount

„Statul nu are de unde să știe ce e mai bine pentru fiecare cetățean în parte. Decizia de a te vaccina este o decizie personală, care implică o evaluare foarte personală a riscurilor. AUR se angajează să apere cu toate mijloacele parlamentare și democratice libertatea de alegere a românilor. Suntem ultimii anticorpi la dictatură și vom respinge această inițiativă legislativă, precum și orice alte tentative de restrângeri de drepturi și libertăți și discriminări pe criterii sanitare”, a subliniat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

Reamintim că AUR a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancțiuni cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane. Potrivit proiectului, emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracțiune și sancționată cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară ALBA solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

Publicat

în

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară ALBA solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

Partidul Mișcarea Populară solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară. Este nevoie cât mai rapid de un Plan de Urgență pe care să îl implementeze un Comitet format în principal din medici.

Guvernul a demonstrat deja că nu face față gestionării acestei crize, iar acum acest guvern interimar are și mai puține pârghii constituționale de acțiune.

Electrica Furnizare Discount

Totodată, considerăm o soluție ca România să solicite ajutor din alte state pentru personal medical specializat pe secții ATI. Suplimentar, e obligatorie reluarea campaniei de vaccinare, implicit intensificarea caravanelor de vaccinare, cu o mai mare atenție a autorităților pentru combaterea propagandei anti – pandemie și anti – vaccin.

Este limpede că suntem într-un punct mai mult decât critic când la fiecare 3 minute moare un om din cauza Coronavirus, medicii luptă fără resurse în iadul din spitale, morgile sunt pline, spitalele au cedat sub presiunea pandemiei. România a cerut sprijin NATO și a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, e nevoie urgent de măsuri ferme care să ajute sistemul de sănătate.

Biroul de presă PMP Alba

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare