Rămâi conectat

Politică Administrație

Primarul din Șelimbăr, Daniel Maricuța, rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestația DNA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, miercuri seara, contestația formulată de Direcția Națională Anticorupție, iar primarul comunei Șelimbăr, Daniel Maricuța, rămâne în arest la domiciliu.

Un alt inculpat în dosar, Marius Bogdan Lupu, acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, spălare de bani și complicitate la luare de mită, pentru care Tribunalul Alba a dispus măsura controlului judiciar, va fi arestat preventiv, deoarece instanța a constatat că ar fi încercat să influențeze un alt inculpat sau un martor sau să distrugă probe.

”Curtea de Apel Alba Iulia a admis, miercuri, contestația formulată de DNA doar cu privire la inculpatul Lupu Marius Bogdan, pentru care a fost dispusă măsura arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Celelalte contestații formulate în cauză împotriva hotărârii judecătorești pronunțate de Tribunalul Alba au fost respinse, astfel încât rămân valabile măsurile preventive dispuse de instanța de fond”, a declarat purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

CA Alba Iulia a judecat miercuri contestațiile formulate de DNA și patru din inculpați împotriva hotărârii Tribunalului Alba din 26 noiembrie, prin care s-a dispus arest la domiciliu pentru primarul Daniel Maricuța și secretarul comunei Șelimbăr, Elena Scumpu. În același dosar, Tribunalul Alba a dispus ca Marius Grecu (viceprimar), Maria Melniciuc (specialist în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară), Radu Lucian Cândea, Sorin Haiduc, Marius Bogdan Lupu și Ioan Tatu (fost primar și consilier local în comuna Șelimbăr) să fie cercetați sub control judiciar.

Primarul din Șelimbăr este acuzat de DNA de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, în formă continuată, luare de mită și spălare de bani în forma instigării.

Elena Scumpu este acuzată de procurori de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, în formă continuată și luare de mită.

Potrivit DNA, începând cu anul 2000, Daniel Maricuța, în calitate de primar al comunei Șelimbăr, a constituit, împreună cu Elena Scumpu și Maria Melniciuc și o altă persoană, o grupare infracțională ce avea ca scop dobândirea unor terenuri cu valoare de piață mare, situate pe raza comunei, prin încălcarea dispozițiilor legale și prin nesocotirea drepturilor legale ale altor persoane. (V.N.)

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare” O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare, o piață în care autoritățile privesc pasive la posibile abuzuri și manipulări de preț, lipsite de instrumente de intervenție. Era de dorit ca plafonarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare